Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un Güney Kore topraklarına ayak bastı!

Kim-MOon
Kim-MOon

İki ülke liderlerinin arasındaki tarihi buluşma Kore savaşından bu yana üç kez düzenlendi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Güney Kore lideri Moon Jae-In ile görüşmek için sınırı geçti.

11 yılın ardından iki ülke liderleri arasında ilk defa bu kadar samimi, açık ve dürüstçe bir görüşme gerçekleşti. Güney Kore sınırını yürüyerek geçen Kim Hong-Un'u sınırda Jae-In karşıladı ve iki lider zirvenin yapılacağı Güney Kore'deki Barış Evi'ne yürüdü.

1953'te biten Kore Savaşı'nın ardından iki lider zirveyi ateşkes köyü Panmunjom'un Güney Kore'ye ait kısmında bulunan Barış Evi'ne doğru yürüyerek kameralara poz verdi.

Nükleer silahla ilgili yeni gelişmeler ele alınacak 
Kim-Moon görüşmesinde, daha önce Güney Kore makamlarında yapılan açıklamaya göre, iki lider gündeminde Kore Yarımadası'nın yeniden birleşmesi, iki Kore ilişkilerinin iyileştirilmesi ve nükleerden arındırılma konuları yer alacak.
Nükleer silahla ilgili yeni gelişmeler ele alınacak Kim-Moon görüşmesinde, daha önce Güney Kore makamlarında yapılan açıklamaya göre, iki lider gündeminde Kore Yarımadası'nın yeniden birleşmesi, iki Kore ilişkilerinin iyileştirilmesi ve nükleerden arındırılma konuları yer alacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / BUSİNESS INSİDER