Kuzey Kore yeni balistik füze test etti

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Kuzey Kore fırlattığı balistik füzeyle ilgili açıklamayla ABD'nin tümüne ulaşabilecek bir kıtalararası balistik füzeyi başarıyla test ettiğini duyurdu.

Kuzey Kore balistik füze denemesi yaparak dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Güney Kore ordusu, Pyonyang bölgesine yakınlarındaki Pyongsong'dan fırlatılan füzenin doğu yönüne doğru gittiğini ve ABD ile testin ayrıntılarını analiz ettiklerini açıkladı.

Güney Kore askeri yetkilileri füzenin 4500 km yüksekliğe ve 960 km uzaklığa ulaştığını açıkladı. Füzenin bu zamana kadar en yüksek irtifaya ulaştığı belirtildi.

Abe, BM'den acil toplantı talep etti

Japonya Başbakanı Abe, Kuzey Kore'nin son füze testi konusunda görüşmek için BM Güvenlik Konseyi'nden acil toplantı talep etti.

ABD'den açıklamalar geldi

ABD Başkanı Donald Trump, "Bununla ilgileneceğiz. Bu, ele alıp değerlendireceğimiz bir durum." açıklamasını yaptı.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ise Kuzey Kore'nin kıtalararası bir balistik füze fırlattığını ve bu füzenin daha öncekilerden daha yükseğe çıktığını ve Kuzey Kore'nin füze denemelerinin bölgesel barışı ve dünya barışını tehdit ettiğini" belirtti.

  • ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson "ABD, Kuzey Kore'nin bu son kıtalararası füze denemesini kınamaktadır. Diplomatik seçenekler şimdilik hala açık durumdadır. ABD, Kuzey Kore'nin savaşçı eylemlerini sona erdirmek ve ülkeyi nükleerden arındırmak için barışçıl yollar bulunmasına bağlıdır." ifadelerini kullandı.

Pentagon sözcüsü Colonel Robert Manning'in yaptığı açıklama şöyle: "Yüksek olasılıkla' Kuzey Kore'den ateşlenen bir balistik füze olduğu tespit ettik. Durumu değerlendirme sürecindeyiz, ayrıntılar hakkında açıklama yapacağız."

50 dakika havada kaldı

Japon hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'den fırlatılan füzenin yaklaşık olarak 50 dakika havada kaldığı ve Japonya'da 'münhasır ekonomik bölge' yakınlarında düştüğü belirtildi.

Kuzey Kore: Füze denemesi başarıyla tamamlandı

Kuzey Kore, başarılı bir kıtalararası balistik füze denemesi yaptığını bildirdi.

Kuzey Kore Merkez Televizyonu, bugün "Hwasong-15" adlı kıtalararası balistik füzenin fırlatıldığını duyurdu.

Yaklaşık bin kilometre mesafe kat eden füzenin kıtalararası bir füze olduğu kaydedildi.

Havada 50 dakika kalan füzenin, Japon ekonomik serbest bölge sahasına düştüğü belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >