KYK borcu yapılandırma başvurusu ne zaman? KYK borcu ilk taksit ödemesi ne zaman?

Arşiv
Arşiv

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) öğrenim kredisi alan 5 milyon kişiden 300 bini KYK borcu yüzünden yasal takibe girdi. KYK borçlarının ertelenmesi ve borç faizlerinin silinmesi için yetkililerden açıklama geldi. KYK borç faizleri silinecek ve KYK borcuna yapılandırma gelecek. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararlar KYK yapılandırma başvuruları başladı.

Koronavirüsten nedeniyle KYK borçlarıyla ilgili bir iyileştirme çalışması bekleyen borçlular borç faizlerinin silinmesin bekliyordu. Üniversite döneminde kullanılan ve mezun olduktan iki yıl sonra ödenmeye başlayan KYK borcunun ertelenmesi bekleniyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla KYK borcu yapılandırması resmen başlamış oldu.

Vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları yeniden yapılandırılacak. Borçların 18 taksitle ödenmesinin önünü açan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KYK borcu yapılandırması ne zamana kadar devam edecek?

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte KYK borcu yapılandırması bugün itibari ile resmen başladı. KYK yapılandırma hesaplama 2020 işlemi için borcu olan vatandaşların başvurusunun ardından hesaplama işlemi yapılacak. Maksimum 18 taksit yapılabilecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. Yani 36 ayda borçlar kapatılabilecek

KYK yapılandırma başvurusu yıl sonuna kadar yapılabilecek.

KYK borcu taksit ödemeleri ne zaman başlayacak?

KYK borcu ilk taksit ödemeleri Ocak-Şubat aylarında başlayacak.

31 Ağustos 2020 sonrası borçlar kapsam dışı olacak. İhtilaflı alacaklar da kapsama girmiyor. Yapılandırma için yıl sonuna kadar başvuru yapılabilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >