KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı.

Bir çok öğrencinin merakla beklediği KYK yurt sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurt başvuru sonuçlarının açıklandığı haberini verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Binlerce öğrencinin üniversiteyi kazandıktan sonra, ikinci stresli süreci ev arayışı oluyor. Şehir dışındaki üniversiteleri kazanan öğrenciler, genellikle Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kalmayı tercih ediyor.

KYK yurt başvuruları nasıl yapılıyor?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

Ara sınıf öğrencileri de başvurabiliyor

KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için ara sınıf öğrencileri de başvurabilecek. 30 Haziran 2019 tarihinden önce herhangi bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran öğrenciler de (ön lisans, lisans) ara sınıf olarak 19-26 Ağustos tarihleri arasında yurt başvuru işlemlerini yapabilecek.

İleri tarihli başvurular

2019-2020 öğretim dönemi için 30 Haziran 2019 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları ileri bir tarihte alınacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >