Lavrov hava sahasına takıldı: Cenevre'ye gidemeyecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine birçok yaptırım uygulamaya başlayan ülkeler hava sahalarını kapatma kararı aldı. Bu gelişme nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve heyetinin, salı günü Cenevre'de gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler toplantısına katılamayacağını açıkladı.

Rusya'nı Ukrayna'yı işgali üzerine toplanan Avrupa Birliği üye ülkeleri Rusya'ya karşı yeni yaptırımları açıkladı. Ekonomik yaptırımların yanında Avrupa Birliği ülkeleri Rusya'ya hava sahasını kapatacağını duyurdu.

Hava sahaları Rusya'ya kapatıldı

İlk olarak Almanya, hava sahasını üç ay boyunca Rus uçaklarına kapadığını açıklarken, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Slovenya İtalya, Hollanda, Belçika da ilerleyen günlerde Rus uçaklarına hava sahasını kapama kararı alan ülkeler arasına katılmıştı.

Sergey Lavrov Cenevre'ye gidemeyecek

Rus hükümeti tarafından, bu ambargolar nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile heyetinin Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi Toplantısı'na katılamayacağı ifade edildi.

Rus yetkililer Cenevre'de önümüzdeki Salı günü gerçekleşmesi planlanan toplantıya mevcut durumda Lavrov ve heyetinin katılamayacağını belirtirken BM'ye, Rus heyetinin Cenevre'ye ulaştırılması konusunda çağrı yapıldı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >