Leap Motion, yepyeni bir artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirdi

Leap Motion sanal gerçeklik
Leap Motion sanal gerçeklik

Project North Star olarak adlandırılan gözlük, oldukça basit bir kontrole sahip olacak.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 50 milyon dolar yatırım alan artırılmış gerçeklik şirketi Leap Motion, yepyeni özelliklere sahip artırılmış gerçeklik gözlüğü ile karşımızda. Bu ayın başında duyurulan Project North Star’ın maksimum 100 dolar etiket fiyatıyla satışa sunulacağı duyurulmuştu.

Demo sürümünde her şey yolunda gitti

Bir prototip gözlüğünü deneyen şirket, yarı saydam kullanıcı arayüzünün kullanıcının istediği her yere nasıl taşınabileceğini gösterdi. Çok fazla çalışma ve deneyime ihtiyaç duyan artırılmış gerçeklik, şu an birçok kişi tarafından tam anlamıyla kavranabilmiş değil.

Gözlüğün tasarımın detaylarını gösteren görsel.
Gözlüğün tasarımın detaylarını gösteren görsel.

Leap Motion, herkesin bunu rahatlıkla anlaması ve pratik olarak kullanabilmesi için bir takım çalışmalar yürütüyor. Son yapılan demo sürümde de bunu herkese gösterdi. Şirket hesabından paylaşılan tweette Project North Star kulaklığından yararlanılarak eylemin gerçekleştirildiği vurgulanıyor.

Gözlüğün sağladığı bilgi ve dijital işlevsellikten keyif alındığı görülürken, kullanıcının etrafındaki dünyayı daha iyi görebilmeleri için yarı saydam olduklarını gösteriyor. Leap Motion, bu videoda geçmişte gördüğümüz bazı artırılmış gerçeklik demolarının aksine, sıfır hile olduğunu ortaya koyuyor. Her şey kulaklıktan alınıyor ve artırılmış gerçekliğin gelecekte nasıl görüneceğine dair en iyi görünümü veriyor.

Gözlüğün içinde yine şirket tarafından geliştirilen hareket takip sensörleri bulunacak. Oldukça yüksek bir çözünürlüğe sahip olacak gözlükte LCD paneller kullanılacak. 100 derecelik bir görüş açısı sunan gözlük, hayata geçirilirse bu alanda büyük bir adım atılmış olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >