Lenovo, Fujitsu'nun PC bölümünü bünyesine kattı

Lenovo trackpoint
Lenovo trackpoint

Dizüstü bilgisayar piyasasında liderliği HP'ye kaptıran Lenovo, Japon elektronik devi Fujitsu'yu kısmen bünyesine katarak yeniden yükselişini hızlandırmak istiyor.

Bu yılki düşük satış performansıyla dört senedir elinde tuttuğu dizüstü bilgisayar piyasasının liderliğini eski sahibi HP'ye teslim eden Lenovo gelecek yıldan ümitli. 2017 üçüncü çeyreğinde gelirleri yüzde 5'lik artışla 11,8 milyar dolara ulaşan ve analistlerin beklentilerini aşan Pekin merkezli şirket, bugün ana operasyonlarını desteklemek üzere Fujitsu'nun PC bölümünü satın alacağını açıkladı.

Çin'in teknolojik atılımı karşısında çareyi küçülmekte bulan Japon şirketleri arasına katılan Fujitsu, daha önce düşük mali performansa sahip departmanlarını elden çıkaracağını açıklamıştı. Temizlik hareketinin bir parçası olarak PC bölümünü satışa çıkaran Uzak Doğulu firma, çoğunluk hisselerini Lenovo'ya satma kararı aldı.

157 milyon dolar kaşılığında Fujitsu'nun bilgisayar operasyonlarının yüzde 51'ine hakim olacağı duyurulan Lenovo, 2020'ye kadar satış performansı bazlı ek ödeme taahhüdünde de bulundu. Buna göre belirlenen satış hedefleri aşılırsa Fujitsu'nun bu anlaşmadan 122 milyon dolar daha gelir elde etmesi mümkün olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >