Lenovo kullananlara kötü haber: Alev alma riski var!

Lenovo
Lenovo

Çinli üretici uyardı: Beşinci nesil ThinkPad X1 Carbon Black dizüstü bilgisayarlarda bataryadaki ısınma sorunları sebebiyle ürünler alev alabilir.

Yılbaşında düzenlenen CES 2018 kapsamında altıncı nesil ThinkPad X1 Carbon serisini duyuran Lenovo, yeni nesil yüksek performanslı bilgisayarlarla yoluna devam ediyor. Ancak, son olarak önceki nesil ThinkPad X1 Carbon serisinde çeşitli riskler olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çinli üretici, geri toplama konusunda kullanıcıları uyardı.

Lenovo, sorunun beşinci nesil ThinkPad X1 Carbon Black modelleri için geçerli olduğunu ifade etti.
Lenovo, sorunun beşinci nesil ThinkPad X1 Carbon Black modelleri için geçerli olduğunu ifade etti.

Alev alma riski var!

Gelen bilgilere göre ThinkPad X1 Carbon Black modellerinde bataryada çeşitli sıkıntılar var. Dolayısıyla bahsi geçen bilgisayarların alev alma ve yanma riski bulunuyor. Sorunun kaynağı tam olarak sıkılmayan batarya bileşenleri vidası olarak belirtiliyor. Dolayısıyla bunun sonucunda aşırı ısınma meydana gelerek bilgisayar zarar görebiliyor. Sorunun Aralık 2016 ile Ekim 2017 yılları arasında üretilen bilgisayarlarda meydana geldiği de belirtilenler arasında. Ayrıca problemli modeller arasında 20HR, 20K3, 20HQ, ve 20K4 isimli versiyonların yer aldığı belirtiliyor.

Lenovo'nun başlattığı destek programıyla model numaraları sayesinde sorgulama yaparak cihazların problemden etkilenip etkilenmediği öğrenilebiliyor. Tabii bu noktadan sonra değişim ve servisle ilgili gerekli işlemler de gerçekleştirilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >