'İyi ki doğdun Di Caprio' dedirten 10 müthiş film

Leonardo DiCaprio bugün 44 yaşına girdi.
Leonardo DiCaprio bugün 44 yaşına girdi.

'Ekranlarda büyümek' diye bir kavram varsa bunu Leonardo DiCaprio için yüksek sesle söylemek çok doğru olur. Bugün 44 yaşına giren ünlü aktöre en güzel hediye/doğum günü kutlaması ne olurdu? Tabii ki yer aldığı filmleri izlemek. İşte sizin için derlediğimiz en iyi 10 Leonardo DiCaprio filmi...

Henüz küçük bir çocukken başladığı kariyeri ile şuan geldiği ödüllü oyunculuk noktası arasındaki uzun yolculukta yer alan efsane filmleri sanatçıya olan ilginin artması için yeterli sebep. Leonarda DiCaprio'nun doğum günü için listelediğimiz en iyi 10 filmi(bizce)....

1) Köstebek

                                    Massachusset polis teşkilatı, İrlandalı bir mayfanın teşkilatını dağıtmak için çaylak bir polis olan Billy Costigan (Dicaprio)'a çeteye sızma görevinin verir. Aynı zamanda çetenin başı olan Costello'da planlarının sorunsuzca devam etmesi için yıllar önce polis teşkilatına adamlarını yerleştirmiştir. Bunlardan biri olan Collin Sullivan (Matt Damon) da şimdi onun çetesini yok etmek üzere görevlendirilen polislerden biridir. Biri mayfya için diğeri ise polis teşkilatı için çalışan bu köstebeklerin işleri yolunda gidecek midir?
1) Köstebek Massachusset polis teşkilatı, İrlandalı bir mayfanın teşkilatını dağıtmak için çaylak bir polis olan Billy Costigan (Dicaprio)'a çeteye sızma görevinin verir. Aynı zamanda çetenin başı olan Costello'da planlarının sorunsuzca devam etmesi için yıllar önce polis teşkilatına adamlarını yerleştirmiştir. Bunlardan biri olan Collin Sullivan (Matt Damon) da şimdi onun çetesini yok etmek üzere görevlendirilen polislerden biridir. Biri mayfya için diğeri ise polis teşkilatı için çalışan bu köstebeklerin işleri yolunda gidecek midir?
2) Başlangıç

                                    Yetenekli bir hırsız olan Cobb'a eski hayatını geri kazanması için bir şans verilir. Ama bunu başarabilmesi için imkansızı başarması gerekmektedir.
2) Başlangıç Yetenekli bir hırsız olan Cobb'a eski hayatını geri kazanması için bir şans verilir. Ama bunu başarabilmesi için imkansızı başarması gerekmektedir.
3) Titanik

                                    Dünyanın hatırlamak istemediği türden felaketlerden olan 'Titanik faciası', dev prodüksiyonların yönetmeni James Cameron tarafından çekilen görkemli bir film. Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi' nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Bu arada doğa insanoğlunun günden güne artan kibirine bir nokta koymayı planlamaktadır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912'de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır. James Cameron'un, seyirciye bir zaman makinesiyle yolculuk ettiği hissini uyandırırcasına gerçeğe yakın filmi 'Titanic' tam 14 dalda Oscar adayı olarak 'En İyi Film' dahil 11 ödülü kazanmıştı.
3) Titanik Dünyanın hatırlamak istemediği türden felaketlerden olan 'Titanik faciası', dev prodüksiyonların yönetmeni James Cameron tarafından çekilen görkemli bir film. Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi' nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Bu arada doğa insanoğlunun günden güne artan kibirine bir nokta koymayı planlamaktadır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912'de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır. James Cameron'un, seyirciye bir zaman makinesiyle yolculuk ettiği hissini uyandırırcasına gerçeğe yakın filmi 'Titanic' tam 14 dalda Oscar adayı olarak 'En İyi Film' dahil 11 ödülü kazanmıştı.
4) Kanlı Elmas

                                    Bir balıkçı, bir kaçakçı ve bir iş adamının yolları paha biçilemez bir elması bulmaya çalışırken kesişir.
4) Kanlı Elmas Bir balıkçı, bir kaçakçı ve bir iş adamının yolları paha biçilemez bir elması bulmaya çalışırken kesişir.
5) Zindan Adası

                                    Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi.
5) Zindan Adası Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi.
6) Sıkıysa Yakala

                                    FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısı Frank Abagnale Jr.'nin gerçek hikayesi. Frank Abagnale Jr. pilot, doktor ve avukat kılığına girerek milyon dolarlar dolandırır.
6) Sıkıysa Yakala FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısı Frank Abagnale Jr.'nin gerçek hikayesi. Frank Abagnale Jr. pilot, doktor ve avukat kılığına girerek milyon dolarlar dolandırır.
7) The Aviator

                                    Ergenlikten yeni çıkmış Hughes (Dicaprio), babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti, I. Dünya Savaşı'nda savaşan uçakları konu alan "Cehennem Melekleri" adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar alan Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve bu yol ona büyük bir şöhreti de beraberinde getirir.
7) The Aviator Ergenlikten yeni çıkmış Hughes (Dicaprio), babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti, I. Dünya Savaşı'nda savaşan uçakları konu alan "Cehennem Melekleri" adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar alan Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve bu yol ona büyük bir şöhreti de beraberinde getirir.
8) Django

                                    Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl önce başlayan hikaye geçmişinde eziyet çekmiş bir köle ile Alman avcı Dr. King Schultz'un yüzleşmesini merkezine alıyor. Brittle kardeşlerin cinayetiyle suçlanan Schultz'u özgürlüğüne kavuşturmak Django'ya bağlıdır. Zira Schultz özgürlüğüne karşılık, Django'dan zorlu bir görev ister. Görevi başarıyla tamamlayan ve özgürlüğüne kavuşan Django gene de Schultz'un yanından ayrılmaz; üstün avcılık yetenekleriyle şimdi ki hedefi Broomhilda'yı bulmak ve köle tüccarlarının elinden kurtarmaktır.
8) Django Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl önce başlayan hikaye geçmişinde eziyet çekmiş bir köle ile Alman avcı Dr. King Schultz'un yüzleşmesini merkezine alıyor. Brittle kardeşlerin cinayetiyle suçlanan Schultz'u özgürlüğüne kavuşturmak Django'ya bağlıdır. Zira Schultz özgürlüğüne karşılık, Django'dan zorlu bir görev ister. Görevi başarıyla tamamlayan ve özgürlüğüne kavuşan Django gene de Schultz'un yanından ayrılmaz; üstün avcılık yetenekleriyle şimdi ki hedefi Broomhilda'yı bulmak ve köle tüccarlarının elinden kurtarmaktır.
9) New York Çeteleri

                                    Bir sığınma evinde geçen 16 yıldan sonra Amsterdam, gözleri önünde öldürülen babasının katilini avlamak üzere New York'a geri döner. Hedefi, o günden beri mahallenin yeni acımasız lideri ve Kasap Bill olarak da bilinen William Cutting'dir.
9) New York Çeteleri Bir sığınma evinde geçen 16 yıldan sonra Amsterdam, gözleri önünde öldürülen babasının katilini avlamak üzere New York'a geri döner. Hedefi, o günden beri mahallenin yeni acımasız lideri ve Kasap Bill olarak da bilinen William Cutting'dir.
10) Diriliş (The Revenant)

                                    Film 1820’lerde geçmektedir. Hugh Glass oğlu ile yaşamakta olan bir sınır sakinidir. Kızılderili olan eşini kaybetmiştir ve oğlu Hawk etnik kimliği yüzünden çeşitli sıkıntılar ile karşı karşıya gelmektedir. Kürk ticareti için çıkmış oldukları bir seferde ekipleri Kızılderililer tarafından saldırıya uğrar. Ekibin büyük bir kısmının yaşamını yitirmesi ile beraber maddi olarak da ciddi bir kayıp verirler. Bu esnada Hugh Glass bir ayı tarafından saldırıya uğrar ve ciddi bir şekilde yaralanır. Glass’ın geçici olarak hareket kabiliyetini yitirmiş bedeni ekibi yavaşlatmaktadır. Bu yüzden oğlu Hawk, Bridger ve John Fitzgerald arkadan gelip Glass’ı taşımaya gönüllü olurlar. Fitzgerald için gönüllü kelimesini kullanmak pek doğru değil zira kendisi bunu, Glass’a göz kulak olması karşılığı yüzbaşı tarafından teklif edilen parayı alıp kaybettiği kürklerin zararını kapatmak adına yapmaktadır.
Glass’ın ölmek üzere olduğu aşikardır bu sebeple Fitzgerald’ın kendisini öldürmesini kabul eder. Fakat olaya şahit olan Hawk bunu engellemeye çalışırken Fitzgerald tarafından katledilir. Akabinde Glass’ı ölüme terk eden Fitzgerald, Bridger ile yoluna devam eder ancak bu işten paçayı sıyırmak o kadar kolay değildir. Zira Glass oğlunun intikamını almak için zorlu bir yaşam mücadelesini çoktan göze almıştır.
10) Diriliş (The Revenant) Film 1820’lerde geçmektedir. Hugh Glass oğlu ile yaşamakta olan bir sınır sakinidir. Kızılderili olan eşini kaybetmiştir ve oğlu Hawk etnik kimliği yüzünden çeşitli sıkıntılar ile karşı karşıya gelmektedir. Kürk ticareti için çıkmış oldukları bir seferde ekipleri Kızılderililer tarafından saldırıya uğrar. Ekibin büyük bir kısmının yaşamını yitirmesi ile beraber maddi olarak da ciddi bir kayıp verirler. Bu esnada Hugh Glass bir ayı tarafından saldırıya uğrar ve ciddi bir şekilde yaralanır. Glass’ın geçici olarak hareket kabiliyetini yitirmiş bedeni ekibi yavaşlatmaktadır. Bu yüzden oğlu Hawk, Bridger ve John Fitzgerald arkadan gelip Glass’ı taşımaya gönüllü olurlar. Fitzgerald için gönüllü kelimesini kullanmak pek doğru değil zira kendisi bunu, Glass’a göz kulak olması karşılığı yüzbaşı tarafından teklif edilen parayı alıp kaybettiği kürklerin zararını kapatmak adına yapmaktadır. Glass’ın ölmek üzere olduğu aşikardır bu sebeple Fitzgerald’ın kendisini öldürmesini kabul eder. Fakat olaya şahit olan Hawk bunu engellemeye çalışırken Fitzgerald tarafından katledilir. Akabinde Glass’ı ölüme terk eden Fitzgerald, Bridger ile yoluna devam eder ancak bu işten paçayı sıyırmak o kadar kolay değildir. Zira Glass oğlunun intikamını almak için zorlu bir yaşam mücadelesini çoktan göze almıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >