LG G8 ThinQ gelecek ay MWC 2019'da tanıtılacak

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

LG'nin yıllardır devam ettirdiği G serisi, bu sene de yeni bir modelle güncelleniyor. Mobile World Congress'te tanıtılacak olan yeni telefon G8 ThinQ. Ayrıntılar haberimizde:

Akıllı telefon üreticileri, Şubat sonunda Barselona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress'e odaklanmış durumda. Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi dev isimler epey iddialı. Geçtiğimiz günlerde LG yaptığı basın duyurusuyla fuardaki varlığını duyurdu. Ayrıca buna ek olarak dün de LG'nin ilk 5G akıllı telefonunun gelecek ay tanıtılacağı açıklandı.

LG G8 ThinQ'teki çentik sistemi iPhone X'dakine benzerliğiyle dikkat çekiyor.
LG G8 ThinQ'teki çentik sistemi iPhone X'dakine benzerliğiyle dikkat çekiyor.

G serisinin yeni üyesi gelecek ay tanıtılıyor

MWC'de tanıtılacak olan telefonlardan biri de LG G8 ThinQ. Çift arka kamera ve çentikli ekrana sahip olacak telefon, aslında G serisinin yeni üyesinde de çok büyük yenilikler sunulmayacağını gösteriyor.

Şu ana kadar sızan görseller doğrultusunda aslında çentiksistemi hakkında da birkaç detaydan bahsedebilmek mümkün. Bundan yaklaşık iki yıl önce ilk kez iPhone X ile hayatımıza giren çentik, G8 ThinQ'te de karşımıza çıkıyor. Önemli ayrıntılardan biri solda fiziksel ses açma ve kısma düğmesine ek olarak bir de Google Asistan aktif etme tuşunun yer alması.

LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonunun ismi henüz belli değil. Ancak görselde LG 5G şeklinde geçiyor.
LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonunun ismi henüz belli değil. Ancak görselde LG 5G şeklinde geçiyor.

Yenilikçi bir soğutma çözümü sunacak

Bu arada, az önce de bahsettiğimiz 5G destekli ilk telefonda yenilikçi bir soğutma sistemine yer verileceği biliniyor. Üst seviye akıllı telefonlar için geliştirilen Qualcomm Snapdragon 855 ile gelmesi beklenen yeni modelin en önemli ayrıntılarından biri ise batarya. Telefonda 4000 mAh kapasitede bir bataryayla geleceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >