LG V30 iddialı geliyor: Ses teknolojilerinde yeni bir döneme geçiliyor!

LG V30
LG V30

LG'nin yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefonu V30, ses teknolojilerinde yeni bir devrin kapılarını aralıyor; zira ne Samsung'un ne de Apple'ın tepe seviyesinde olmayan bir sisteme geçiş yapılıyor.

Android ekosisteminin güçlü oyuncularından biri olan LG, G serisine ek olarak V ailesinin yeni üyesiyle de hayli iddialı. Bu kapsamda henüz birkaç hafta önce tanıtım tarihi netleşen V30, beklentileri fazlasıyla yükseltmiş durumda. Hatta şu ana kadar ortaya çıkan teknik detaylara bakıldığında V30'un tam anlamıyla performans canavarı olacağı söylenebilir. Sekiz çekirdekli işlemci; yüksek depolama alanı ve kablosuz bağlantı teknolojileriyle piyasadaki diğer tepe seviyesi modellerin karşısında güçlü bir yer edinecek olan V30'un ses teknolojilerine ilişkin detaylar da belli olmaya başladı.

Bir süredir LG'nin V30 ile birlikte V20'deki gibi yardımcı bir ekrana yer verebileceği konuşuluyordu. Ancak, son ortaya çıkan detaylara göre V30'da ikinci bir ekran yer almayacak.
Bir süredir LG'nin V30 ile birlikte V20'deki gibi yardımcı bir ekrana yer verebileceği konuşuluyordu. Ancak, son ortaya çıkan detaylara göre V30'da ikinci bir ekran yer almayacak.

Geçen sene duyurulan ve akabinde de satışa çıkarılan V20, Hi-Fi Quad DAC isimli özel ses teknolojisini sunuyordu. Ancak bu kez LG bir adım daha öteye giderek bu sistemi çok daha gelişmiş bir şekilde sunmaya başlıyor. Geliştirilen Hi-Fi Quad DAC teknolojisi artık hemen her kulaklıkta yüksek performans sergilemeyi hedefliyor; yani böylece en kalitesiz kulaklıklarla bile belirli bir oranda yüksek kalitede müzik dinlemek mümkün hale geliyor.

Elbette yeni akıllı telefonda Hi-Fi Quad DAC teknolojisinin tüm ayarlarının değiştirilebildiği detaylı bir yazılım paneli de mevcut. Böylece ses seviyesinden, dijital ses filtresine ve hatta balans ayarlarına kadar birçok farklı düzenleme gerçekleştirilebiliyor. Özellikle V30 üzerinden ses kaydı ya da canlı yayın yapmak isteyenler için de özel seçenekler sunuluyor. Bu noktada da devreye MQA isimli şirket giriyor. Yapılan anlaşmalarla birlikte ses kayıt ve canlı yayın teknolojileri bir adım öteye taşınıyor. Son olarak, B&O Play ile yapılan işbirliğiyle de önümüzdeki süreçlerde kullanıcılara yepyeni bir deneyim sunacağı aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >