LG'nin ilk 5G telefonu gelecek ay tanıtılacak

LG V40
LG V40

LG, Şubat sonunda Barselona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress kapsamında 5G destekli ilk telefonunu duyuracak. Güney Koreli şirket, fuara katılacağını açıklamasından sonra 5G telefonun tanıtılacağını da ilan etti.

LG, önümüzdeki ay Barselona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress için hazırlıklarına devam ediyor. Daha önce organizasyona katılacağını duyuran şirket son olarak da 5G destekli ilk telefonunu bu fuar kapsamında sergileyeceğini açıkladı.

LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonunun ismi henüz belli değil. Ancak görselde LG 5G şeklinde geçiyor.
LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonunun ismi henüz belli değil. Ancak görselde LG 5G şeklinde geçiyor.

Soğutma sistemiyle ön plana çıkıyor

Üst seviye akıllı telefonlar için geliştirilen Qualcomm Snapdragon 855 yonga setiyle sunulacak olan telefonun en önemli ayrıntılarından biri batarya. Yeni modelin 4000 mAh kapasitede bir bataryayla geleceği tahmin ediliyor.

Akıllı telefonlarda artan işlem gücü beraberinde ısınma sorunlarını da getiriyor. Bu yüzden gövde malzemesinin önemi büyük. Yani ısının dağılması plastik ya da metal bir gövdeye sahip telefonda farklılık gösteriyor. LG ise yeni telefonda farklı bir soğutma tekniğiyle gündeme geliyor. Daha önce V40 ThinQ'de kullanılan ısı borularına oranla 2.7 kat daha büyük olan yeni sistemle birlikte soğutmanın daha etkili olacağı belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >