Libya tezkeresi Meclis'ten geçti

Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM'den geçti
Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM'den geçti

Meclis, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin talebi doğrultusunda Libya'ya asker gönderme konusu için olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanlığı tezkeresi 184'e karşı 325 oyla TBMM'de kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu, TSK'nın Libya'da konuşlanmasını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı tezkeresi için toplandı. TBMM'de yapılan toplantıda Libya'ya asker göndermenin önünü açacak tezkere AK Parti ve MHP milletvekilllerinin 325 oyuyla kabul edildi.

Tezkere neleri kapsıyor?

Tezkere hükümete Libya'ya asker gönderme yetkisi veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Libya'daki görev süresi, bir yıl olarak belirlendi. Libya'ya gönderilecek asker sayısı ve kapsamı Mehmetçiğin hangi bölgede görev yapacağı ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Tezkerenin kullanım amaçları "Milli çıkarlara yönelik her türlü tehdide karşı önlem almak, Libya'daki gayrimeşru grupların Türkiye'nin menfaatlerine yönelik, saldırılarını bertaraf etmek, Kitlesel göç gibi risklere karşı önlem almak, Libya halkına insani yardımların ulaşmasını sağlamak" şeklinde sıralandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >