Türkiye sandık başında: Liderler oylarını kullandı

Arşiv
Arşiv

Bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde liderler oylarını kullandı.

Türkiye bugün seçimini yapıyor, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde parti liderleri oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oyunu, Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandıktan sonra, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sandık kurulu üyelerine teşekkür etti.
Şu an itibariyle oy kullandığı sandıkta 150'yi aşkın seçmenin oy kullandığını öğrendiğini, katılımın iyi göründüğünü ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye genelinde de aldığım bilgiler bunu gösteriyor. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile yüzde 30'lara kadar düşen bir katılımın olduğu seçimlerde, Türkiye bunların hepsini aşmış vaziyette. Son seçimlerde yüzde 85'i aşan katılımın Türkiye'deki demokrasinin, demokratik olgunlaşmanın ne denli ileride olduğunu gösteriyor. Fakat bu seçimin bir başka özelliği var. Şu anda bu seçimle beraber Türkiye, adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçişimiz ilk defa bizlere nasip oldu. Başkanlık sistemiyle birlikte artık Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmada çıtayı ciddi manada yükseltiyor. Bu çıtanın yükselişiyle birlikte de ülkemiz inşallah bundan sonraki süreci, bürokratik oligarşiye hiç takılmadan çok daha rahat bir şekilde sürdürecektir. Ben buna inanıyorum. Onun için tüm vatandaşlarımın katılımının yüksek olmasının bir hassasiyet olduğuna inanıyorum. Tüm milletime en kalbi duygularla selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oyunu, Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandıktan sonra, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sandık kurulu üyelerine teşekkür etti. Şu an itibariyle oy kullandığı sandıkta 150'yi aşkın seçmenin oy kullandığını öğrendiğini, katılımın iyi göründüğünü ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye genelinde de aldığım bilgiler bunu gösteriyor. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile yüzde 30'lara kadar düşen bir katılımın olduğu seçimlerde, Türkiye bunların hepsini aşmış vaziyette. Son seçimlerde yüzde 85'i aşan katılımın Türkiye'deki demokrasinin, demokratik olgunlaşmanın ne denli ileride olduğunu gösteriyor. Fakat bu seçimin bir başka özelliği var. Şu anda bu seçimle beraber Türkiye, adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçişimiz ilk defa bizlere nasip oldu. Başkanlık sistemiyle birlikte artık Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmada çıtayı ciddi manada yükseltiyor. Bu çıtanın yükselişiyle birlikte de ülkemiz inşallah bundan sonraki süreci, bürokratik oligarşiye hiç takılmadan çok daha rahat bir şekilde sürdürecektir. Ben buna inanıyorum. Onun için tüm vatandaşlarımın katılımının yüksek olmasının bir hassasiyet olduğuna inanıyorum. Tüm milletime en kalbi duygularla selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

                                    
                                    
                                    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Ankara’da kullandı. Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "24 Haziran 2018 milletimiz açısından önemli bir gündür. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Ankara’da kullandı. Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "24 Haziran 2018 milletimiz açısından önemli bir gündür. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım

                                    
                                    Başbakan Binali Yıldırım oyunu İzmir'de Bahar Yıldırım İlkokulu'nda kullandı. Yıldırım, son başbakan olmasıyla ilgili soruya "Koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağız" karşılığını verdi. Gazetecilere açıklamalar bulunan Yıldırım "Oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık, hayırlı olsun. Bu seçimlerde hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekillerimizi seçiyoruz. Seçimlerin huzur, barış, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. İnsanlar akın akın oylarını kullanmaya geliyorlar. Buradan Ankara'ya geçeceğiz, seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanımızla takip edeceğiz" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Başbakan Binali Yıldırım oyunu İzmir'de Bahar Yıldırım İlkokulu'nda kullandı. Yıldırım, son başbakan olmasıyla ilgili soruya "Koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağız" karşılığını verdi. Gazetecilere açıklamalar bulunan Yıldırım "Oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık, hayırlı olsun. Bu seçimlerde hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekillerimizi seçiyoruz. Seçimlerin huzur, barış, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. İnsanlar akın akın oylarını kullanmaya geliyorlar. Buradan Ankara'ya geçeceğiz, seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanımızla takip edeceğiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

                                    
                                    
                                    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya’daki Arjantin İlkokuluna gelerek 4173 nolu sandıkta oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu da eşlik etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya’daki Arjantin İlkokuluna gelerek 4173 nolu sandıkta oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu da eşlik etti.
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce

                                    
                                    CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün akşam ailesinin kaldığı Yalova'nın Elmalık köyüne geldi. Geceyi evinde geçiren Muharrem İnce, eşi Ülkü, oğlu Salih Arda ve gelini Göknil İnce ile birlikte, oy kullanacağı Yalova merkezdeki Saffet Çam İlköğretim Okulu´na geldi. Muharrem İnce, saat 10.30'da 1118 Nolu sandıkta oyunu kullandı.
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün akşam ailesinin kaldığı Yalova'nın Elmalık köyüne geldi. Geceyi evinde geçiren Muharrem İnce, eşi Ülkü, oğlu Salih Arda ve gelini Göknil İnce ile birlikte, oy kullanacağı Yalova merkezdeki Saffet Çam İlköğretim Okulu´na geldi. Muharrem İnce, saat 10.30'da 1118 Nolu sandıkta oyunu kullandı.
İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener

                                    
                                    İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, oyunu kullandı. Beylerbeyi Sabancı İlköğretim Okulu'nda gelen Akşener, burada partililer tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Okul binasına giren Akşener, 2119 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, oyunu kullandı. Beylerbeyi Sabancı İlköğretim Okulu'nda gelen Akşener, burada partililer tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Okul binasına giren Akşener, 2119 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal

                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da oyunu kullandı. CHP'nin Antalya 1. adayı olan Deniz Baykal, uzun yıllar sonra ilk defa Antalya dışında bir ilde, TSK Ankara Özel Bakım Merkezi Başkanlığı, 4497 no'lu sandıkta oyunu kullandı. 79 yaşındaki Baykal, son seçimde olduğu gibi bu sene de seçimlerdeki en yaşlı vekil adayı oldu.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da oyunu kullandı. CHP'nin Antalya 1. adayı olan Deniz Baykal, uzun yıllar sonra ilk defa Antalya dışında bir ilde, TSK Ankara Özel Bakım Merkezi Başkanlığı, 4497 no'lu sandıkta oyunu kullandı. 79 yaşındaki Baykal, son seçimde olduğu gibi bu sene de seçimlerdeki en yaşlı vekil adayı oldu.
Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu
Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Çankaya Lisesi'ne gelerek, görevlilerin belgelerini kontrol etmesinin ardından 1067 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oy kullanma işlemini tamamladıktan sonra sandık görevlilerine teşekkür eden Karamollaoğlu, okul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Çankaya Lisesi'ne gelerek, görevlilerin belgelerini kontrol etmesinin ardından 1067 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işlemini tamamladıktan sonra sandık görevlilerine teşekkür eden Karamollaoğlu, okul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >