Liderler seçim sonuçlarını nerede takip edecek?

Parti Liderleri
Parti Liderleri

İstanbul yaklaşık 10 milyon seçmenle sandık başına gitti. Sandıklar kapandı, sayım başladı. Ve tüm gözler sonuçlarda.Peki Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener İBB seçim sonuçlarını nereden takip edecekler? Detaylar haberimizde..

İstanbul yaklaşık 10 milyon seçmenle sandık başına gitti. Sandıklar kapandı, sayım başladı. Artık sonuçlar bekleniyor. Öte yandan liderleri sonuçları nereden takip edeceği belli oldu.

23 Haziran İstanbul seçimleri için oy verme işlemi geride kaldı. Sayım işlemi başladı. Oy kullanan vatandaşlar merakla sonuçların gelmesini bekliyor.

Sonuçları nereden takip edecekler?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Erdoğan sonuçları İstanbul İl Başkanlığı'nda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin genel merkezinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sonuçları partisinin genel merkezinde

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda

Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise seçim sonuçlarını Ankara'daki evinden takip ediyor.

  • Ne olmuştu?
  • YSK, AK Parti ve CHP'nin başvuruları üzerine aldığı kararında, Beykoz İlçe Seçim Kurulu ile Üsküdar 1, 2 ve 3'üncü ilçe seçim kurullarının aynı konuyla ilgili 'Söz konusu oyların geçerli sayılabileceği' yönündeki kararları hatırlatıldı. Kararda, milletvekilliği seçiminde kullanılan sandık kurulu mühürleri ile mühürlenen, başka ilçe seçim kurullarından temin edilen mühür kullanılan, aynı mührün birden fazla kez basıldığı ve hem arka hem ön yüzü mühürlenen zarflardaki oyların geçersiz sayılamayacağı ifade edildi.
  • YSK'nın mühür kararı, 1'e karşı 10 oyla alındı.Karara muhalif olan YSK Üyesi İlhan Hanağası, kurul önüne gelen konu hakkında ilçe seçim kurullarınca gerekli kararların verildiğini hatırlatarak, "İtiraza konu olabilecek konu hakkında YSK tarafından ayrıca bir karar verilmesinin gerekmemesi gerekçesiyle çoğunluk kararına katılmıyorum" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >