Litvanya, Rusya'nın kullandığı 'Z' sembolünü Nazi kategorisine alacak

Arşiv
Arşiv

Litvanya Parlamentosu, Rus işgalinde kullanılan 'Z' sembolünü, Nazi işareti kategorisine almaya hazırlanıyor. Patlamentoda bu tür sembolleri kullanan kişilere 300 ila 500 euro arası para cezası verilmesi önerildi.

Litvanya'da, Rus işgalinde kullanılan 'Z' sembolünün Nazi kategorisine alınması önerildi. İdari kanunda yapılan ilgili değişiklikler, Saeima Monika Oshmyanskiene ve Linas Jonauskas'ın milletvekilleri tarafından tescil edildi.

Bu tür sembollerin halka açık etkinliklerde kullanımları için 300 ila 500 euro arasında para cezası verilmesi önerildi.

Saldırganlık sembolü haline geldi

Milletvekillerine göre, Ukrayna'daki Rus savaşı bağlamında, Z sembolü sadece propaganda değil, aynı zamanda saldırganlık sembolü haline geldi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sembolü haline gelen Z sembolü, yıldırma ve alay etme amacıyla da kullanılmaya başlandı. Değişiklikler kabul edilirse, kullanımlarının sorumluluğu daha katı kurallara bağlanacak.

Sembolü kullanana 500 euroya kadar ceza verilecek
Sembolü kullanana 500 euroya kadar ceza verilecek

"Yıldırma aracı olarak kullanılıyor"

Oshmianskene, Z sembolünün Rusya'nın askeri harekatlarına destek işareti olarak değil, bir yıldırma aracı olarak dağıtıldığını kaydetti.

Mevcut yasalara göre, Litvanya, Nazi ve Sovyet bayraklarının, armalarının, işaretlerin, üniformalarının yanı sıra Nazi ve komünist sembolleri içeren diğer gereçlerin dağıtımını ve teşhirini yasaklamaktadır.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >