Lübnan ordusu, güneyde İsrail’e ait casusluk düzeneğini ele geçirdi

Lübnan ordusu, ülkenin güneyinde İsrail sınır hattına yakın bir bölgede kameralı bir casusluk düzeneğinin tespit edilerek etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Nebatiye vilayetinde yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında bulunan düzenek, Kasım 2024’te sağlanan ateşkese rağmen bölgede süren güvenlik ihlallerini yeniden gündeme taşıdı.
Lübnan ordusu, güney bölgelerde yürüttüğü güvenlik faaliyetleri kapsamında yeni bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarının hedefi olmaya devam eden güney hattında düzenli arama-tarama çalışmaları yürütüldüğü bildirildi.
Sınır hattında tespit edildi
Açıklamaya göre, uzman bir askeri birlik, Nebatiye vilayetine bağlı sınır hattındaki Yarun beldesinde gerçekleştirdiği faaliyetler sırasında kameralı bir casusluk düzeneğini ortaya çıkardı. Söz konusu ekipman, gerekli güvenlik önlemleri alınarak etkisiz hale getirildi.
Ateşkese rağmen ihlaller sürüyor
Lübnan ordusunun açıklamasında, İsrail’in Kasım 2024’te varılan ateşkes anlaşmasına rağmen ülkenin güneyine yönelik hava saldırılarını ve zaman zaman düzenlediği baskınları sürdürdüğüne dikkat çekildi. Güney bölgelerdeki bu tür ihlallerin, sınır hattındaki güvenlik risklerini canlı tuttuğu vurgulandı.
Güvenlik çalışmaları devam edecek
Yetkililer, ülkenin egemenliğini ve sivil güvenliğini korumak amacıyla güneydeki askeri ve teknik denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti. Lübnan ordusu, sınır hattında benzer tehdit unsurlarına karşı teyakkuzun sürdürüldüğünü kaydetti.








