Lüks denizaltı Neyk, fiyatıyla dudak uçuklatıyor

Denizaltı Neyk
Denizaltı Neyk

Hollandalı Ocean Submarine tarafından üretilen ultra lüks denizaltı modeli Neyk’in fiyatı sonunda açıklandı.

NASA, Bosch ve Rolls – Royce gibi önemli markalardan da destek alınarak geliştirilen Neyk, sunduğu imkanlarla üst düzey zenginlere hitap ediyor. Neyk’te yer alan teknoloji ve güvenlik sistemleri sıradan denizaltıdakilerde bulunan sistemlerden çok ileri seviyede bulunuyor. Pilot bölmesinde yer alan joystickler ile 270 derece kontrol imkanı bulunan aracın 20 yolcu kapasitesi bulunuyor.

500 metreye kadar dalış yapabilen Neyk’in bir köpekbalığı kadar çevik olduğu iddia ediliyor. Kütüphaneye kadar birçok özel bölmenin düşünüldüğü denizaltı içindeki aydınlatma ve klima sistemleri müşterilerin istediği doğrultusunda tasarlanacak.

Okyanusun derinliklerinde bile çevresindeki alanları en iyi şekilde aydınlatan ışıklandırma sistemine sahip Neyk’in salon bölmesinde bulunan koltuklar bile deri olarak özel malzemelerden oluşuyor.

Neyk, 6 metre ile 24 metre arasında toplamda beş farklı versiyonla satılacak.
Neyk, 6 metre ile 24 metre arasında toplamda beş farklı versiyonla satılacak.

Neyk’in Haziran ayında belirtilen özelliklerini duyduğumuzda fiyatı henüz belli değildi. Özelliklerinden yaklaşık 4 ay sonra açıklanan fiyatını duyanlar ise rakama inanamadı.

  • 2018’in Ocak ayında satışa sunulması beklenen lüks denizaltının fiyatı 20 milyon sterlin. Yani TL ile yaklaşık 95 milyon.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >