Macron'dan protestocuların ailelerine tehdit: Ceplerine dokunmak lazım

Macron
Macron

Fransa'da geçen hafta 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylarda binlerce nokta kundaklandı, üç binden fazla insan gözaltına alındı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron protestolarda, çocukları olaylara karışan ailelere mali yaptırım uygulamak istediğini söyledi. Macron, "Ceplerine dokunmak lazım ancak bundan anlarlar. Yaptıkları saçmalığın karşılığı mali bir yaptırım olmalı" dedi.

17 yaşındaki bir sürücünün polis kurşunuyla ölmesi Fransa'yı karıştırdı. Ülkede sokaklar yangın yerine dönerken, üç binden fazla insan gözaltına alındı. Öte yandan polislerle bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, çocukları olaylara karışan aileleri mali olarak cezalandırmak istediğini söyledi. Macron, "Ceplerine dokunmak lazım ancak bundan anlarlar. Yaptıkları saçmalığın karşılığı mali bir yaptırım olmalı" ifadelerini kullandı.

"Ceplerine dokunmak lazım ancak bundan anlarlar"

Ülkesi günlerdir yangın yerine dönen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 27 Haziran'dan bu yana olaylı protestolara müdahale eden polislerle Paris'te bir restoranda gayriresmi yemekte bir araya geldi. Fransız basınındaki habere göre, Macron polislere desteğini açıklayarak, çocukları olaylara karışan aileleri mali olarak cezalandırmak istediğini belirtti. Macron, burada "Ceplerine dokunmak lazım ancak bundan anlarlar. Yaptıkları saçmalığın karşılığı mali bir yaptırım olmalı" ifadesini kullandı. Polisler de Macron'a yakınarak "Olayın çıkmadığı maç ya da başka bir etkinlik olmuyor. Kırıp dökmek için can atıyorlar." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >