Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi kapılarını ziyaretçilere açtı

Dünyaca ünlü Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’nin Türkiye’deki Adresi Beyoğlu İstiklal Caddesi Grand Pera.

28 Kasım'da kapılarını açan Madame Tussauds İstanbul, her yaştan ziyaretçiye keyifli bir deneyim sunuyor. Merkezi Londra'da bulunan Madame Tussauds balmumu heykel müzesinin, Amsterdam, Hong Kong, New York City, Los Angeles, Hollywood, Berlin, Şangay ve çok sayıda başka şubeleri de var.
Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, 21'inci merkezini İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında açtı. Müzenin açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte yaptı.







Grand Pera'da ziyaretçilerini bekliyor
Steve Jobs, Angelina Jolies, Usain Bolt ve Beyonce gibi çok sayıda ismin balmumu heykelinin yer alacağı müze, Grand Pera'da.
Grand Pera'da ziyaretçilerini bekliyor Steve Jobs, Angelina Jolies, Usain Bolt ve Beyonce gibi çok sayıda ismin balmumu heykelinin yer alacağı müze, Grand Pera'da.
Balmumu hikayesi

                                    
                                    
                                    Heykel ustası Marie Tussaud tarafından kurulmuştur; Tussaud 1761 yılında Strazburg, Fransa'da doğdu. Annesi, balmumu konusunda uzman olan Dr.Philippe Curtius'un evinde hizmetçi olarak çalışınca Curtius Tussaud'a bal mumu modelleme sanatını öğretti.
Balmumu hikayesi Heykel ustası Marie Tussaud tarafından kurulmuştur; Tussaud 1761 yılında Strazburg, Fransa'da doğdu. Annesi, balmumu konusunda uzman olan Dr.Philippe Curtius'un evinde hizmetçi olarak çalışınca Curtius Tussaud'a bal mumu modelleme sanatını öğretti.
Ünlü isimler olacak

                                    Sergilenecek figürler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Barış Manço, Adile Naşit, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Angelina Jolie, Brad Pitt, Messi, Rihanna, Marilyn Monroe, Muhammed Ali ve daha birçok sürpriz isim bulunuyor.
Ünlü isimler olacak Sergilenecek figürler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Barış Manço, Adile Naşit, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Angelina Jolie, Brad Pitt, Messi, Rihanna, Marilyn Monroe, Muhammed Ali ve daha birçok sürpriz isim bulunuyor.
50'yi aşkın figür 

	Madame Tussauds İstanbul'da tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 50'yi aşkın figür yer alıyor.
50'yi aşkın figür Madame Tussauds İstanbul'da tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 50'yi aşkın figür yer alıyor.
Açılışı dün yapıldı
Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, 21'inci merkezini İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında açtı. Açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışı dün yapıldı Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, 21'inci merkezini İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında açtı. Açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ve çok sayıda davetli katıldı.
Haftanın 7 günü ziyaretçilerini bekliyor
Müzede yer alan isimler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Zeki Müren, Steve Jobs, Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), Barış Manço, Arda Turan, Beren Saat gibi isimler bulunuyor.
Türkiye'nin ve dünyanın yıldız isimlerinin balmumu heykellerinin bulunduğu Madame Tussauds'nun giriş ücretleri ise yetişkinler için 48, çocuk ve öğrenciler için 37 lira olarak belirlendi. Haftanın 7 günü açık olacak olan müze sabah 10'dan akşam 7'ye kadar ziyaretçilerini bekleyecek.
Haftanın 7 günü ziyaretçilerini bekliyor Müzede yer alan isimler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Zeki Müren, Steve Jobs, Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), Barış Manço, Arda Turan, Beren Saat gibi isimler bulunuyor. Türkiye'nin ve dünyanın yıldız isimlerinin balmumu heykellerinin bulunduğu Madame Tussauds'nun giriş ücretleri ise yetişkinler için 48, çocuk ve öğrenciler için 37 lira olarak belirlendi. Haftanın 7 günü açık olacak olan müze sabah 10'dan akşam 7'ye kadar ziyaretçilerini bekleyecek.
Balmumu heykellerinden örnekler
Balmumu heykellerinden örnekler
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >