Maden suyu içmemiz için 7 önemli sebep

Maden Suyunun birden fazla çeşidi bulunmaktadır.
Maden Suyunun birden fazla çeşidi bulunmaktadır.

Maden suyunu çok tüketen bir toplum olmamıza rağmen düzenli ve bilinçli olarak içmediğimiz için pek bir faydasını göremiyoruz. Genelde yemeklerden sonra hazımsızlığı azaltması için tüketiyoruz ve bunun dışında sağlık açısından ne kadar faydalı olduğunun farkında değiliz. Sade bir maden suyunun sağlık açısından faydaları şaşırtıcı düzeyde.

Öncelikle soda ve maden suyunun aynı içecekler olmadığını belirtmekte fayda var.

Maden suyu ve sodanın ikisinin de mideyi rahatlatma özelliğine sahip ancak sodanın bundan başka bir işlevi bulunmuyor maden suyu ise mineral deposu, içerisinde çözülmüş mineral sıvıları bulunduran elementlerden oluşan bir içecektir. Soda içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbonhidrat eklendiğinde elde edilir. Maden suyunun minerali çok zengin iken soda mineral içermemektedir

1)​ Maden suyu hafızanızı güçlendirmeye ve konsantrasyon gücünüzü arttırmaya yardımcı olur.​​

                                    
                                    Bulunan mineral seviyesi ile Alzheimer’e sebep olabilen alüminyum etkisini azaltır ve beyindeki elektrotların dengelenmesini sağlar
1)​ Maden suyu hafızanızı güçlendirmeye ve konsantrasyon gücünüzü arttırmaya yardımcı olur.​​ Bulunan mineral seviyesi ile Alzheimer’e sebep olabilen alüminyum etkisini azaltır ve beyindeki elektrotların dengelenmesini sağlar
2) Kemik erimesinin önlenmesine yardımcı olur

                                    
                                    Hamileler için fazlalaşan mineral ihtiyacı sonucu doğabilecek kemik ve diş kayıplarını engeller. Yaşlılar içinse kemik erimesi riskini azaltır.
2) Kemik erimesinin önlenmesine yardımcı olur Hamileler için fazlalaşan mineral ihtiyacı sonucu doğabilecek kemik ve diş kayıplarını engeller. Yaşlılar içinse kemik erimesi riskini azaltır.
3) Vücuttaki gereksiz tuzun atılımını sağlar ve selüloit oluşumunu engeller.
3) Vücuttaki gereksiz tuzun atılımını sağlar ve selüloit oluşumunu engeller.
4) Kas Gelişimine Katkı sağlar

                                    
                                    İnsan kaslarının düzgün büyümesi ve işleyişi için gerekli olan magnezyum ve potasyum gibi minerallerin karışımı olan maden suyu fiziksel hareketleri kolaylaştırır kas kasılmalarını önler.
4) Kas Gelişimine Katkı sağlar İnsan kaslarının düzgün büyümesi ve işleyişi için gerekli olan magnezyum ve potasyum gibi minerallerin karışımı olan maden suyu fiziksel hareketleri kolaylaştırır kas kasılmalarını önler.
5) Maden suyu diş sağlığı için faydalıdır

                                    
                                    Maden suyu içerisinde bulunan florür minerali diş sağlığınız için büyük önem taşımaktadır. Maden suyunun çocuklardaki tüketimi sonucu yetişkinlere oranla diş çürüklerine daha etkili çözümdür diyebiliriz.
5) Maden suyu diş sağlığı için faydalıdır Maden suyu içerisinde bulunan florür minerali diş sağlığınız için büyük önem taşımaktadır. Maden suyunun çocuklardaki tüketimi sonucu yetişkinlere oranla diş çürüklerine daha etkili çözümdür diyebiliriz.
6) Vücutta yağları düzenlemeye yardımcı olur

                                    
                                    Maden suyunun en önemli özelliğinden birisi vücutta yağ oranını düzenleyebilmesidir. Zayıf insanların kilo almasını sağlayabilir ve bunun tam aksine kilolu insanların da kilo vermesini teşvik edebilir. Ayrıca diğer şekerli ve gazlı içeceklerin aksine maden suyu hem mide için zararlı değildir hem de kilo almaya neden olabilecek kimyasal katkılar içermemektedir. Bu yüzden, tamamen doğal olan maden suyu tüketimi sağlık açısından bir risk taşımaz.
6) Vücutta yağları düzenlemeye yardımcı olur Maden suyunun en önemli özelliğinden birisi vücutta yağ oranını düzenleyebilmesidir. Zayıf insanların kilo almasını sağlayabilir ve bunun tam aksine kilolu insanların da kilo vermesini teşvik edebilir. Ayrıca diğer şekerli ve gazlı içeceklerin aksine maden suyu hem mide için zararlı değildir hem de kilo almaya neden olabilecek kimyasal katkılar içermemektedir. Bu yüzden, tamamen doğal olan maden suyu tüketimi sağlık açısından bir risk taşımaz.
7) Maden suyu saç sağlığı için faydalıdır

                                    
                                    Maden suyu saçların sağlıklı bir şekilde büyümesini ve sağlıklı kalmasını sağlayabilir. Bazı saç bakımı şampuanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Saçlara parlaklık katar. Bunun dışında kafa derisinde ph seviyesini dengeleyerek saçların dökülmesini engelleyebilir.
7) Maden suyu saç sağlığı için faydalıdır Maden suyu saçların sağlıklı bir şekilde büyümesini ve sağlıklı kalmasını sağlayabilir. Bazı saç bakımı şampuanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Saçlara parlaklık katar. Bunun dışında kafa derisinde ph seviyesini dengeleyerek saçların dökülmesini engelleyebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >