Mahkemeden şaşkına çeviren karar: İlişki durumunu boş bırakmak 'ağır kusur' sayıldı

Arşiv
Arşiv

Ankara'da görülen bir boşanma davasında sosyal medya hesabındaki 'ilişki durumu' kısmının boş bırakılması Mahkeme tarafından kusur sayıldı. Dava dosyasını inceleyen Yargıtay ise bu durumun 'ağır kusur' olarak görülmesinin doğru olmadığını belirterek kararı bozdu.

Ankara'da yaşayan evli çift, çeşitli nedenlerle başlayan gerilim sonrası soluğu mahkemede aldı. Boşanmak isteyen İ.K., Aile Mahkemesinde karısı C.K.'ye dava açtı. Açılan boşanma davası, yaşanan bir ilk nedeniyle gündem oldu.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; dava sürerken İ.K, eşinin sosyal medya platformu Facebook'taki hesabında 'evli' veya 'bekar' olduğunu açıklayan bölümü boş bıraktığını, ayrıca cep telefonuyla güven sarsıcı davranışlarda bulunduğunu öne sürdü.

Kadın maddi ve manevi tazminata mahkum edildi

Ankara Aile Mahkemesi; kadının, cep telefonu ile güven sarsıcı davranışta bulunmasını ve evli olduğu halde ilişki durumunu boş bırakmasını gerekçe göstererek ağır kusurlu olduğuna, dolayısıyla kocasına maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Yargıtay kararı bozdu

Ortak çocukları B.K.'nın velayeti ve nafaka talebi de aleyhinde sonuçlanan C.K. karara itiraz etti.

Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi verdiği kararda, kadına sosyal medya hesabında ilişki durumunu boş olarak göstermesinin ağır kusur olarak yüklenilmesinin doğru olmadığına karar verdi.

Yargıtay, evlilik sürecinde hem erkeğin hem de kadının eşit kusurlu olduğunu belirterek Ankara Aile Mahkemesinin verdiği kararı bozdu.

C.K.'nın daha ağır kusurlu kabul edilmesine konu olan ilişki durumu ve telefon ile güven sarsıcı davranışların davacı koca tarafından dilekçelerde belirtilmediğini öne süren Yargıtay, bu iddiaların duruşma sırasında gündeme getirildiğine dikkat çekti ve bunların ağır kusur olarak hükme esas alınmasının mümkün olmadığına karar verdi.

Olaylarda tarafların eşit kusurlu olduklarını kabul edilirken C.K.'nın kocasına ödeyeceği maddi ve manevi tazminat da iptal edildi. Dava dosyası yeniden yargılama yapılması için Aile Mahkemesine gönderildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >