Malavi'de vampir cinayetleri

Vampir cinayetleri
Vampir cinayetleri

Afrika'da bulunan Malavi'de ilginç olaylar cereyan ediyor. Büyü yaptıkları iddia edilen kişilerin evlere zorla girerek ev sakinlerinin kanını içiyor. Malavi'de bu yıl en az 7 kişinin vampir cinayetinden hayatını kaybettiği bildirildi.

Güneydoğu Afrika ülkesi olan Malavi'de iddiaya göre vampir cinayetleri işleniyor. Malavi'de bazı kişilerin büyü yapmak maksadıyla yerel halkın evine girdiği ve kanlarını içtikleri öne sürüldü. Bu yıl vampir cinayetlerinin sayısı ise en az 7 olduğu belirtiliyor.

BBC'nin haberine göre, bu yıl başından beri en az 7 kişi, vampir cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. Artan vampir cinayetlerinin büyük endişeye sebep olması nedeniyle bu yılın başlarında BM çalışanları ve ABD Barış Gücü gönüllülerinin bölgeden çekildiği ifade edilmişti.

Malavi
Malavi

Thyolu bölgesinde yaşayan Jamiya Bauleni (40), 'Bir kişi gece yarısı evime girerek kanlarını içtiğini' öne sürdü. Yaşananların 'söylenti veya dedikodudan' ibaret olmadığını belirten Bauleni, bölgedeki halkta panik yaşandığını ifade etti. Ülkede vampir cinayetleri ilk kez yaşanmıyor. Daha önce de Malavi Devlet Başkanı Peter Mutharika da ülkenin güneyindeki bölgeleri ziyaret ederek cinayetleri araştırma sözü vermişti. 2002 yılında da Malawi'deki bazı köylerde vampir saldırısı haberleri çıkmıştı. Bazı köylüler, kollarından kan çekmek için saplanan iğnelerin izlerini gazetecilere göstermişti.

Hükümet yetkilileri, Malavi'nin güneydoğusundaki Mulanje bölgesinde herhangi bir vampir olmadığını duyurmuş, söylentileri muhalefetin iktidarı yıpratmak için yaydığını öne sürmüştü. Vampir olduklarını iddia ettikleri kişilere saldıran 'Vampir Avcıları', 8 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Nicolas Dausi, "Bu söylentilerin arkasında kimin olduğunu ortaya çıkaracağız. Kan emici olduğu öne sürülen kişilere karşı yapılan barbarca saldırıları lanetliyoruz" demişti.

Malavi'li yerel halk.
Malavi'li yerel halk.

Diğer yandan 'vampir cinayetleri' halk arasında da ciddi paniğe yol açtı. Yerel halk, son bir ayda en az 5 kişiye vampir olduğu ve büyü yapmak için insan kanı içtiği şüphesiyle güruh halinde saldırarak linç etti. Vampir avına çıkan linç güruhu tüm ülkede dehşet saçıyor. Yolları kapatan güruh, özellikle albinizm hastalarına saldırıyor. Halk ise ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı anlatılanlara rivayet etmezken, diğer bir kesim ise bu iddialardan dolayı geceleri uyku uyuyamadıklarını ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >