Malezya başbakanından tavsiye: Türkiye'de çalışın

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed
Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed

Malezya Başbakanı Mahathir, yaptığı konuşmada ülkesinin gençlerine önemli tavsiyelerde bulundu. Mahathir, ülkesinin büyümesine katkı sağlamak için gençlere Türkiye'de çalışıp tecrübe edinmelerini tavsiye etti.

Malezya'nın bağımsızlık günü öncesi Melakka eyaletinde düzenlenen Ulusal Gün kutlamalarının açılışını yapan Başbakan Mahathir Muhammed, şehir meydanında üniversite öğrencilerine seslendi.

  • Mahathir, Batı'nın benimsediği yeni hayat tarzının ve değerlerin toplumları giderek yozlaştırdığını dile getirerek, "İçimizde bu hayat tarzını takip edenler var. Eğer Batı'nın değerlerini taklit edersek yeniden sömürge haline geliriz. Doğu'nun sahip olduğu değerlerle gurur duyun." dedi

"Türkiye'deki kalkınma Malezya'dakinden daha iyi"

Geçen ayki Türkiye ziyareti sırasında Türklerin çalışkanlığını takdirle gözlemlediğini belirten Mahathir, "Türkiye'deki kalkınma Malezya'dakinden daha iyi. Bunu sağlayan Türk insanıdır." diye konuştu.

Mahathir Muhammed, geçen ay gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde, Türk insanının çalışkanlığından etkilenmişti.
Mahathir Muhammed, geçen ay gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde, Türk insanının çalışkanlığından etkilenmişti.

Mahathir, Türkiye'nin sergilediği kalkınmanın Malezya için iyi bir örnek olduğunun altını çizerek, "Genç nesil Türkiye'ye gitmeli, Türkçeyi öğrenip 10 sene orada çalıştıktan sonra buraya dönmeli. Bu sayede Malezya'da değişimin yaşanacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Vatanseverlik ve aidiyet ruhu genç nesle yerleşmeli"

Gençlerden ülkeye ait her problemi kendi sorumlulukları olarak görmelerini temenni eden Mahathir, "Vatanseverlik ve aidiyet ruhu genç nesle yerleşmeli, çünkü onların karakteri gelecekte milletin karakterini yansıtacaktır." sözlerine yer verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >