Maliye Bakanı Naci Ağbal: Bütçe 1,9 milyar lira açık verdi

​Maliye Bakanı Naci Ağbal
​Maliye Bakanı Naci Ağbal

Maliye Bakanlığı, şubat ayı ve ocak-şubat dönemine ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı. Merkezi yönetim bütçesi gelirleri şubat ayında 61 milyar lira, giderleri 62,9 milyar lira olarak hesaplandı

Maliye Bakanı Naci Ağbal Şubat ayında Merkezi yönetim bütçe açığının 1.9 milyar TL, faiz dışı fazlanın 4.8 milyar TL olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Ağbal'ın Şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Ekonomideki canlılık 2018 yılı vergi gelirleri performansının orta vadeli programda öngörülen hedeflerin aşılabileceğine işaret etmektedir" dedi.

Bütçe gelirleri Şubat'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30.1 artarak 61 milyar TL, bütçe giderleri ise yüzde 17 artarak 62.9 milyar TL oldu.

Yılın ilk iki ayında ise bütçe açığı 201 milyon TL, faiz dışı fazla ise 12.5 milyar TL olarak gerçekleşti.

Böylece merkezi yönetim bütçesi, şubatta 1,9 milyar lira ve ocak-şubat döneminde 201 milyon lira açık verdi.

Ağbal, "Yılın ilk iki ayında bütçe harcamaları bütçe hedefleri ile uyumlu bir şekilde gerçekleşmiştir. Bütçe giderleri içerisinde en büyük artış yatırım harcamalarında olmuştur" dedi.

Önümüzdeki aylarda OVP hedefleri içinde kalınacağını belirten Ağbal yılsonu bütçe hedefinin elde edilmesi konusunda da gerekli kararlılığının gösterilmeye devam edileceğini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >