Markette ayağı takılıp düştü, 7.5 milyon dolar tazminat kazandı

Arşiv
Arşiv

ABD'nin Alabama eyaletindeki jüri heyeti, Wal-Mart isimli markette ayağı takılıp düşerek kalçasını kıran müşterisine 7.5 milyon dolar tazminat vermesine hükmetti.

ABD'nin Alabama eyaletindeki bir jüri heyeti, markette ayağı takılıp düşerek kalçasını kıran müşterisine 7.5 milyon dolar tazminat vermesine karar verdi.

Edinilen bilgiye göre olay, 2015 yılında, dünyanın en değerli perakende zinciri olan ve 270 milyar dolar piyasa değerine sahip Wal-Mart marketinde gerçekleşti.

Henry Walker (61) karpuz almak için sergiye uzanırken karpuzların konduğu palete takılarak düştü. Kalçası kırılan Walker'ın avukatı, Wal-Mart'ın paleti kaplaması ve güvenli halde tutması gerektiğine dayanarak dava açtı.

Wal-Mart ise savunmasını karpuz sergisinin tehlikeli olmadığı üzerine kurdu ve müşterinin hatası nedeniyle olayın meydana geldiğini belirtti. Dev perakende zinciri çıkan kararla ilgili hayal kırıklığı yorumu yaptı ve tazminat miktarının aşırı olduğunu düşünerek kararı temyize götürmeye hazırlanıyor.

Mahkemeye sunulan dokümanlarda benzer sergilerin ülkenin her yerinde ve farklı perakendecilerde de kullanıldığına da dikkat çekildi. Wal-Mart tarafından yapılan açıklamada "Wal-Mart karpuzları 25 Haziran 2015 tarihindeki sergilerle aynı şekilde satmaya devam edecektir." denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >