Marmaris ve Kaş'ta orman yangını

Orman yangınları
Orman yangınları

Antalya’nın Kaş ilçesi ile Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Marmaris’teki yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, Kaş’taki yangın bir saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Muğla'nın Marmaris ilçesi ile Antalya'nın Kaş ilçesinde orman yangını çıktı.

Marmaris’te yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken, Kaş’taki yangın kontrol altına alındı. Kaş’taki yangında 1 hektarlık orman alanının zarar gördüğü açıklandı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Sarıana Mahallesi'nde yerleşim yerine yakın ormanlık alanda duman görülmesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kaş'da yangın

Antalya'nın Kaş ilçesinde çıkan yangın ise bir saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Çıkış nedeni bilinmeyen yangın kısa sürede büyüdü. Mahallelinin ihbarıyla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Kaş Belediyesi İtfaiyesi ekipleri yönlendirildi. Dağınık şekilde konumlanan evlerin de olduğu bölgeye 3 helikopter, 5 arazöz, 3 ilk müdahale aracı gönderildi.

Orman ekiplerinin yoğun müdahalesiyle alevler, yaklaşık bir saatte kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangında bir hektarlık orman alanı zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >