Marmaris'te orman yangını: Alevler otele sıçradı

Yangın bölgesinden bir fotoğraf
Yangın bölgesinden bir fotoğraf

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İçmeler Turunç mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yerleşim alanlarına da yakın konumdaki yangın, İçmeler mevkisindeki otelin çevresini sardı. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan Orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulunuyor. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 8 helikopter, 5 uçak ve 40 arazözle yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

Alevlerin sardığı otelin, Marmaris Turizm Meslek Yükseokulu Uygulama Oteli olduğu öğrenildi.

"Yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor"

Bölgede bulunan DHA Muhabiri Cavit Akgün CNN Türk ekranından son durumu aktardı. Yangının söndürülme ihtimalinin söz konusu olmadığını belirten Akgün, "İçmeler Suruç Mahallesi ormanlık alandan yangın çıktı. Şuan havadan ve karadan müdahale ediliyor. Aldığımız bilgiye göre yangın bir otele sıçramış durumda. Ekipler canla başla yangını söndürmek için yoğun müdahalede bulunuyor. Geçen yıl da aynı tarihte yangın çıkmış ve 9 bin hektar kül olmuştu. Şu an havadan karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Şuan yangının söndürülme ihtimali söz konusu değil. Alevler birçok noktada etkin durumda. Yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Havadan evlere sıçramaması için binaların üzerine su atılıyor" dedi.

AFAD'dan açıklama: Yaralı bulunmuyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yangın sıçrayan otelle ilgili yapılan açıklamada, "Otelden tahliye edilen vatandaşlarımız arasında yaralı bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.AFAD'dan yapılan açıklamanın tamamında şöyle denildi: "Bölgede çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup, yaralı bulunmamaktadır. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

"Bazı konutlar tahliye edildi"

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, villalarda tahliye işlemi gerçekleştirildiğini belirterek, "Karadan ve havadan tüm ekipler müdahaleleri gerçekleştiriyor. En son Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli'ne sıçradı. Bir villaya da sıçramış durumda. Ama ekipler müdahalelerini sağlıyor. Bununla birlikte 7 villada da tahliyeler gerçekleşti" diye konuştu.

OGM'den ilk açıklama

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan ilk açıklamada, yangına ilk müdahalenin 5 uçak, 8 helikopter ve 40 arazözle yapıldığı duyuruldu.

Açıklamada "Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları yeşil vatanımızı korumak için alevlerle mücadele ediyor" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >