Mars'a gitmedik ama yaşayacağımız ev hazır

National Geographic, Londra'da düzenlediği sergide eğer Mars'a gidilirse nasıl bir evde yaşayacağımızın cevabını verdi.

Günümüzde insanların Mars'a giderek orada yaşaması ve koloniler kurması gibi planlar sıkça tartışılıyor. Elon Musk'ın şirketi Space X ve Nasa'nın uzaya yerleşerek orada koloniler kurma konusunda çılgın planları var. Peki insanlar Mars'ta nasıl bir evde yaşayacak?

Hepimiz izlediğimiz bilim-kurgu filmlerinin etkisinde olduğumuz için Mars'ta olağanüstü şehirler kurulacağını tahayyül ediyoruz. Ancak durum hiç de öyle değil. National Geographic, Londra'da insanların Mars'ta yaşayacağı evin konseptini sergiledi. İçinde olağanüstü teknolojiler barındıran bu evin dış görünümü ise hiç de öyle hayal ettiğimiz gibi değil. Basit, küçük ve taştan bir yapı.



Peki herkes büyük ve gösterişli bir ev beklerken neden böyle bir ev tasarlandı? National Geographic'in yaptığı açıklamaya göre; ev küçük boyutuyla daha güvenli ve tüm bağlantılarını yer altından sağlayabiliyor. Ayrıca Mars'ın doğasıyla ayak uydurarak kızıl gezegene zarar vermeyecek nitelikte. Öte yandan evin içinde bulunan tüm eşyalar binaya gömülü olduğu için ev araç haline de dönüşebiliyor.







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >