Mars'ta su bulundu: Yakında yerleşik hayata geçilecek

Mars'a insan yollamak ve orada koloni kurmak için çalışmalarını sürdüren NASA devasa bir buz kütlesi keşfetti. Bu, Mars'ta tarım ve madencilik yapılabileceği anlamını taşıyor.

Elon Musk'ın şirketi Space X ve Nasa insanları Mars'a göndermek ve orada kapsamlı bir koloni kurmak için uzun yıllardır çalışmalarını sürdürüyordu. Bu çalışmalar kapsamında NASA Mars'ta yaşam için çok önemli bir keşif yaptı.

NASA, daha önce devasa buz kütleleri keşfetmişti ancak bu büz kütleleri kutup bölgesinde bulunuyordu. Ancak yeni keşfettiği buz kütlesi kutup bölgesinin dışında bulunuyor ve çok büyük miktarda su imkanı sağlıyor. Bu durum Mars'ta su ihtiyaçlarının giderilmesi için şu ana kadar tahmin edilenden daha çok su kaynağı bulunduğunu gösteriyor.

Artık tarım ve madencilik mümkün
Suyun insan hayatını sürdürmenin yanında tarım ve madencilik için de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Yeni keşfedilen buz tabakası ABD'nin bir eyaleti boyutunda ve onlarca metre derinliğinde. Yani neredeyse bizim Karadeniz kadar büyük. NASA'nın yaptığı açıklamalara göre eğer bu büz kütlesinden su elde edilirse Mars'a yerleşen insanlar tarım hatta madencilik yapabilecekler.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >