Martin Scorsese, Marvel filmlerini 'tema parkına' benzetti

Martin Scorsese / Yönetmen.
Martin Scorsese / Yönetmen.

Usta yönetmen Martin Scorsese, Marvel Sinematik Evreni'ne ait olan filmleri izlemediğini belirterek 'tema park' benzetmesi yaptı. 2021’de vizyona girecek The Suicide Squad filminin yönetmeni James Gunn, Scorsese’nin yaptığı açıklamaya Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Gunn yaptığı paylaşımda, 'üzgün' olduğunu belirtti.

Marvel Sinematik Evreni herkesin severek izlediği filmlere sahip. Ancak yönetmen Martin Scorsese, filmleri izlemediğini belirtti. Üstelik filmlere dair 'tema parkı' benzetmesini yaptı.

'Bu filmleri seyretmiyorum'

Son projesi Irishman’e ilişkin Empire’a açıklamalarda bulunan yönetmen Martin Scorsese, Marvel Sinematik Evreni hakkında da açıklamalarda bulundu.

Scorsese, ''Bu filmleri seyretmiyorum. İzlemeyi denedim. Ama sinema bu değil. Dürüstçe söylemek gerekirse bunları benzetebildiğim en yakın şey oyuncuların tüm koşullara rağmen yapabileceklerinin en iyisini yaptıkları tema parkları. Bu, insanların duygularını, psikolojik tecrübelerini başka bir insana aktarmaya çalıştığı türden bir sinema değil'' dedi.

James Gunn cevap verdi

Martin Scorsese'nin yorumlarına Avengers: Endgame’in yapımcılarından James Gunn Twitter hesabı üzerinden cevap verdi. Üzgün olduğunu dile getiren Guun yaptığı paylaşımda, Scorsese’nin 1988 yapımı The Last Temptation of Christ adlı filmini izlemeyen kişilerin bu yapımı eleştirdiğini duyduğunda öfkelendiğine dikkati çekerek , ''Şimdi o, benim filmlerimi aynı şekilde yargıladığı için üzgünüm. Scorsese’yi her zaman seveceğim ve sinemaya katkısından ötürü daima minnettar olacağım. Ve Irishman’i izlemek için sabırsızlanıyorum'' dedi.

1 Kasım'da ABD'de vizyona giriyor

Charles Brandt’ın kitabı olan I Heard You Paint Houses'dan uyarlanan The Irishman 27 Kasım'da Netflix'te yayınlanacak. Robert De Niro eski tetikçi Frank Sheeran’nı canlandırıyor.

Film, Sheeran’ın hayatını ve yıllar boyunca işlediği birçok cinayeti ele alacak.

  • The Irishman, 1 Kasım’da ABD’de vizyona girmiş olacak. Film 8 Kasım’da ise Birleşik Krallık’ta sinemalarda gösterilmeye başlanacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >