MASFED açıkladı: İkinci el arabada 10 gün içinde fiyatlar düşecek

İkinci el araba satışı
İkinci el araba satışı

Araba almak isteyenlerin genellikle takip ettiği ikinci el pazarında hareketli günler yaşanmaya başlandı. 18 liraya kadar yükselen dolar sert düşüş yaşamıştı. Geçtiğimiz aylarda uçuşa geçen ikinci el araba fiyatlarının dengelenmesi bekleniyor.

İkinci el araç almak isteyenler, biriktirdikleri parayı bozmadan doğru tarihi bekliyor. Dolarda yaşanan sert düşüş sonrası peş peşe indirim haberleri gelmeye başladı. Kur Korumalı TL Mevduat sisteminin açıklanmasının ardından araba fiyatlarının ne zaman düşeceği merak ediliyor. Fiyat güncellemesiyle, 300 bin lira değerindeki bir araçta yaklaşık 25-30 bin TL değerinde indirim olacağı düşünülüyor.

  • Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci elde 10 gün içinde fiyatların düşeceğini söyledi.

Döviz kurlarında yaşanan geri çekilme, sıfır araç fiyatlarına da yansımış ve markalar indirim yapmıştı.

Bu indirimlerin ikinci el otomobil pazarına yansıyıp yansımayacağı merak konusu olurken, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurdaki düşüşle sıfır araç markalarından bazılarının fiyatlarında güncelleme yaptıklarını belirten Erkoç, "İkinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarını göreceğiz, ikinci el araç fiyatları da geri gelecektir ama bunun piyasalara yansıması 1-2 gün içinde olmaz. Bu fiyat güncellemesi bir hafta, 10 günü bulabilir.

MASFED Başkanı Aydın Erkoç
MASFED Başkanı Aydın Erkoç

Çünkü piyasaların kurdaki düşüşü kabul etmesi gerekiyor. 300 bin lira değerindeki bir araçta yaklaşık 25-30 bin lira gibi bir indirim yaşanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Erkoç, insanların bayilerde araç bulamamasından dolayı da fiyatların yükseldiğine işaret ederek, piyasalarda dengenin yeniden sağlanacağını, tamamen düzelmenin ise 2022'de olacağını söyledi.

Dünya genelinde yaşanan çip krizinin çözümünün gelecek yılın ortalarını bulacağını ifade eden Erkoç, piyasaya sıfır araç girmesiyle de "fiyatlarda tam bir gerileme" olacağını belirtti.

İkinci el otomobil
İkinci el otomobil

Dövizdeki düşüş sonrası fiyatların gerilemesi beklentisiyle ikinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik durma noktasına geldi. Galericiler bu düşüşün ikinci el otomobil piyasasına yüzde 20 olumlu yönde yansıyacağını söylüyorlar.

Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından dövizde sert düşüş yaşandı. Bu düşüş öncelikle sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 10 indirim olarak yansıdı.

Sıfır otodaki bu indirimlerin ikinci el otomobil piyasasına yansıması bekleniyor. Galericiler, olumlu yansımayı önümüzde ki günlerde göreceklerini, tahmini düşüşün ise yüzde 20 olacağını söylüyorlar.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >