Maske filminin ikincisi mi geliyor?

Maske filminin ikincisinin çekilmesi halinde konunun biraz daha genişletileceği söylendi.
Maske filminin ikincisinin çekilmesi halinde konunun biraz daha genişletileceği söylendi.

Usta aktör Jim Carrey'i başrolünde izlediğimiz maske filmi yıllar sonra geri dönebilir.

Sinema dünyasının 'klasiklerinden' biri olarak gösterilen filmin yıllar sonra ikincisinin çekileceği iddia edildi.

Hatta yeni filmin çekilmesi halinde biraz daha geliştirileceği söyleniyor. Başrolünde ise bir kez daha Carrey’i izleme şansımız olacak.

Maske, izleyicilerin karşısına ilk kez 1994 yılında çıkmış ve aktör Carrey'nin kariyerinde bir dönüm noktası olmuştu.

Dark Horse Comics’in aynı adlı çizgi romanından beyaz perdeye uyarlanan Maske filmi ilk kez 1994 yılında seyirci ile buluştu. Film başrolü oynayan Jim Carrey'nin kariyerinin dönüm noktası olmuştu. O dönem film 23 milyon dolarlık bütçesine karşın 351 milyon dolar gişe hasılatı yapmıştı. 1994 yılını düşündüğümüz de aslında oldukça iyi bir rakam olduğunu söyleyebiliriz.

Filmin ikincisi çekilebilir

Maske filmi vizyona gireli 25 yıl geçti. Ancak ikincisinin çekileceğine yönelik iddialar gündeme gelmeye başladı. Eğer filmin ikincisi çekilirse bu efsanenin devam edeceğine eminiz. Warner Bros. ve New Line’ın yeni Maske filmi üzerinde çalıştıkları belirtildi.

Ancak şunu belirtmek de fayda var. Maske’nin filminin oluşmasında başrol oynayan Mike Richardson'ın kahramanı kadın olan bir Maske filmi geliştirmek istediğini söylememişti. Eğer Richardson'ın dediği gibi Maske’nin kadın olduğu bir film yapılırsa Carrey'ı başrolde izleme şansımız kalmayacak.

Maske filmimin ikincisinin çekileceği iddia edildi.
Maske filmimin ikincisinin çekileceği iddia edildi.

Ancak bu iddialarda doğrulanmış değil. Filmin hayranlarına göre başrolde yine Carrey olabilir.

'İyi bir komedyen arıyorum'

Filmin 25. yıldönümü yaklaşıyor. Maske'nin ortaya çıkmasında büyük rol oynayan Dark Horse Comics kurucusu Mike Richardson 25. yıla özel bir röportaj verdi. Richardson röportajda, ''Bu rolde gerçekten iyi bir komedyen görmek istiyorum. Aklımda bir tane var, ama onun adını söylemeyeceğim. Bu oyuncu için ikna edici olmak zorundayız, ama göreceğiz. Gelecekte ne olacağını asla bilemezsiniz. Bazı fikirlerimiz var'' dedi.

1994 yılında çekilen filmin detayları

1994 yılında çekilen maske filmini hatırlamayanlar ya da bilmeyenler olabilir. Yönetmenliğini Chuck Russell’ın üstlendiği film, 351 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı. Carrey, çekingen banka memuru olan Stanley Ipkiss canlandırıyordu. İskandinav mitolojisinde kötülüğü temsil eden Loki isimli bir mitolojik kahramanın ruhunu taşıyan büyülü bir maskeyi bulmasının ardından zincirleme olarak gelişen olayları konu alıyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >