Masum görünen kırtasiye malzemeleri, hayatınızın en değerli varlıkları çocuklarınızın sağlığıyla oynuyor

Çocuklarınızın aklını başından alan kırtasiye malzemeleri tehlike saçıyor!

Okullar Pazartesi günü açılıyor. Okulun ilk haftası kırtasiye önlerindeki uzun kuyruklara şimdiden hazırlıklı olun. Çocukların neredeyse kendi boylarından büyük çantalar, çeşit çeşit defterler, kokulu silgiler, rengarenk kalemler… Onların aklını başından alacak okul malzemeleriyle dolup taşan kırtasiyeler de, şimdiden hazırlıklara başladı. Çocuklarınızın gözlerini boyayan kırtasiye malzemelerinin, onların hayatlarını da tehlikeye attığını biliyor muydunuz? Her şeyden çok değer verdiğiniz çocuğunuzun geleceğini hazırlarken sağlığından olmasına izin vermeyin.
Kokulu silgiler üremeyi durduruyor
Kokulu silgilerdeki uçucu maddeler de insan sağlığı için oldukça zararlı. Silgideki etken madde, üreme ve büyüme hormonlarına zarar verebilme etkisine sahip.
Kokulu silgiler üremeyi durduruyor Kokulu silgilerdeki uçucu maddeler de insan sağlığı için oldukça zararlı. Silgideki etken madde, üreme ve büyüme hormonlarına zarar verebilme etkisine sahip.
Beslenme çantaları kanserojen olabilir
Beslenme çantalarının iç yüzeyleri de riskli olabiliyor; özellikle baskılı ve yumuşak kumaşlar en büyük risk grubunda.
Beslenme çantaları kanserojen olabilir Beslenme çantalarının iç yüzeyleri de riskli olabiliyor; özellikle baskılı ve yumuşak kumaşlar en büyük risk grubunda.
İşin en büyük sorumluluğu sizde!
Onlara aldığınız kırtasiye malzemelerinin yanı sıra, sağlıklı bir okul dönemi geçirmeleri için kontrol en çokta sizin elinizde.
İşin en büyük sorumluluğu sizde! Onlara aldığınız kırtasiye malzemelerinin yanı sıra, sağlıklı bir okul dönemi geçirmeleri için kontrol en çokta sizin elinizde.
“CE” damgasına dikkat!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, vatandaşın kırtasiye alışverişi sırasında boya malzemelerinin üzerinde yer alan ve ürünün Avrupa Birliği teknik mevzuatına uyumlu olduğunu gösteren CE işaretine dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.
“CE” damgasına dikkat! Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, vatandaşın kırtasiye alışverişi sırasında boya malzemelerinin üzerinde yer alan ve ürünün Avrupa Birliği teknik mevzuatına uyumlu olduğunu gösteren CE işaretine dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.
CE damgası nedir?
"CE" işareti malların serbest dolaşımını sağlayabilmek amacıyla, Avrupa Birliği'nin 1985 yılında oluşturduğu bir sağlık ve güvenlik işaretidir.
CE damgası nedir? "CE" işareti malların serbest dolaşımını sağlayabilmek amacıyla, Avrupa Birliği'nin 1985 yılında oluşturduğu bir sağlık ve güvenlik işaretidir.
Uzmanlar ağır çantalar için uyarıyor
Çantaların ağır olmasının ileride sırt sorunları olarak karşılarına çıktığını belirten uzmanlar, çocuk sırt çantalarının ağırlığının, öğrencinin ağırlığının yüzde 10'u kadar olması gerektiğini de belirtiyor.
Uzmanlar ağır çantalar için uyarıyor Çantaların ağır olmasının ileride sırt sorunları olarak karşılarına çıktığını belirten uzmanlar, çocuk sırt çantalarının ağırlığının, öğrencinin ağırlığının yüzde 10'u kadar olması gerektiğini de belirtiyor.
Kamburlukla sonuçlanabilir
Özellikle okul dönemindeki çocuğun gelişimi oldukça önemli; bu süreçte yürüyüş şekilleri dahi takip edilmeli. Ağır çantalar yüzünden kambur olma ihtimalleri göz önüne alınarak dik durmalarına ve yine aynı şekilde yürümelerine özen gösterin.
Kamburlukla sonuçlanabilir Özellikle okul dönemindeki çocuğun gelişimi oldukça önemli; bu süreçte yürüyüş şekilleri dahi takip edilmeli. Ağır çantalar yüzünden kambur olma ihtimalleri göz önüne alınarak dik durmalarına ve yine aynı şekilde yürümelerine özen gösterin.
Ağırlık skolyoza neden olabilir
Bel fıtığı, sırt ve eklem ağrısı hastalıkları eskiden yaşlılarda görülürken şimdilerde çocuk yaşta başlıyor. Özellikle çantasını tek omuzunda taşıyan çocukların tek omuza yüklenen ağırlık nedeniyle, sırt ve omuz ağrısı çok daha fazla olabiliyor. Bu durum omurganın yana eğilmesi, yan skolyoz hastalığına dahi neden olabiliyor.
Ağırlık skolyoza neden olabilir Bel fıtığı, sırt ve eklem ağrısı hastalıkları eskiden yaşlılarda görülürken şimdilerde çocuk yaşta başlıyor. Özellikle çantasını tek omuzunda taşıyan çocukların tek omuza yüklenen ağırlık nedeniyle, sırt ve omuz ağrısı çok daha fazla olabiliyor. Bu durum omurganın yana eğilmesi, yan skolyoz hastalığına dahi neden olabiliyor.
Çantaları hafifletin
Bu durumda yapılacak şeylerden biri, gerekirse okulda öğretmenlerle konuşup çocukların kitaplarının bir kısmını okulda bırakmak. Yanı sıra, gereksiz ağırlık yapan şeyleri tespit edip çocuklarınızın çantasından da çıkarabilirsiniz.
Çantaları hafifletin Bu durumda yapılacak şeylerden biri, gerekirse okulda öğretmenlerle konuşup çocukların kitaplarının bir kısmını okulda bırakmak. Yanı sıra, gereksiz ağırlık yapan şeyleri tespit edip çocuklarınızın çantasından da çıkarabilirsiniz.
Alışverişte hafif eşyalar tercih edin
Alışverişte hafif eşyalar tercih edin
Uygun olmayan bir durumla karşılaştığınızda, şikayet edin!
Satın alacağınız malzemelerin üzerinde üretici, ithalatçı bilgilerinin yer alması gerekiyor. Aksi halde; "ALO 175" tüketici hattına başvurarak ürün hakkında şikayetinizi belirtebilirsiniz.
Uygun olmayan bir durumla karşılaştığınızda, şikayet edin! Satın alacağınız malzemelerin üzerinde üretici, ithalatçı bilgilerinin yer alması gerekiyor. Aksi halde; "ALO 175" tüketici hattına başvurarak ürün hakkında şikayetinizi belirtebilirsiniz.
Onlar, sizin en değerliniz.
Çocuklarınızın sağlığı ve geleceği, sizin için her şeyden daha değerli. Onları en azından bir süre yedikleri yemekten kullandıkları araçlara, giydikleri kıyafetlerden gittikleri yerlere kadar kontrol altında tutmalısınız. Doğru ve yanlışı ayrıt etmeye başladıklarında ellerinizi üstlerinden çekmeye başlayabilirsiniz; ancak unutmayın, doğruyu da yanlışı da kendi deneyimleriyle öğreneceklerdir. Siz sadece elinizden geldiğince onların yanında olun.
Onlar, sizin en değerliniz. Çocuklarınızın sağlığı ve geleceği, sizin için her şeyden daha değerli. Onları en azından bir süre yedikleri yemekten kullandıkları araçlara, giydikleri kıyafetlerden gittikleri yerlere kadar kontrol altında tutmalısınız. Doğru ve yanlışı ayrıt etmeye başladıklarında ellerinizi üstlerinden çekmeye başlayabilirsiniz; ancak unutmayın, doğruyu da yanlışı da kendi deneyimleriyle öğreneceklerdir. Siz sadece elinizden geldiğince onların yanında olun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >