Maya dönemine ait enteresan bir heykel bulundu: Uzaylılarla temas kurulduğunun kanıtı

Maya dönemine ait enteresan bir heykel bulundu: Uzaylılarla temas kurulduğunun kanıtı
Maya dönemine ait enteresan bir heykel bulundu: Uzaylılarla temas kurulduğunun kanıtı

Dünya tarihinde çözülemeyen onlarca gizemin kalbi olan Maya uygarlığı uzaylılarla ilgili tartışmaların da odak noktası olmaya devam ediyor.

Uzun süredir tartışılan bir konu olan "Eski uygarlıklar uzaylılar ile hiç karşılaştı mı?" düşüncesi hala günümüzde geçerli. Mısır piramitleri başta olmak üzere dönemin teknolojisinin yetersiz kalacağı noktalarda uzaylı yardımı tartışılırken, uzmanlar, eski Maya uygarlığına ait gizemli bir heykeli ortaya çıkardılar.

Merak uyandıran heykel, elinde insan kafası tutan daha önce hiç görülmemiş bir canlıyı tasvir ediyor. Heykelin garip baş şekli ve oval gözleri aşağıda da görebileceğiniz üzere oldukça dikkat çekici. Meksika'daki Puebla müzesinin yöneticileri, MS 400 sırasında bölgeye yerleşmiş antik Maya kültürüne ait önemli bir arkeolojik parçanın keşfedildiğini söylüyor. Tartışmalı heykel, profil görünümünden küçük bir 'yaşlı insanımsı' türünün varlığına işaret ediyor.



Esrarengiz parça, obsidien ve yeşim taşı gibi dört mineral dolgu içermekte. Şehirdeki iyileştirme çalışmaları devam ederken belediye çalışanları tarafından keşfedilen heykel görümüyle tartışmaları tekrar alevledi: Maya Uygarlığı'nın gelişmişliğinin altında yatan şey muhtemel gelişmiş uzaylı ırkıyla kurulan temas mıydı?

KOMPLO TEORİLERİ DEVAM EDİYOR
Müzeden sorumlu Rafael Julián Montiel, bölgenin tarihi ve devam eden kazı çalışmaları açısından bu türden daha fazla parça bulunabileceğini söyledi. Yakın gelecekte, özellikle kazı işleri sırasında uzmanlar, benzer eserler keşfetmek ve gelecekteki olası keşiflerin zarar görmesini önlemek için alanı sürekli inceleme altında tutacak.



Uzmanlar, antik Maya heykeliyle somutlaşan tasvirleri ve yeni keşfedilen figürün tam olarak neyi işaret etmek için yapıldığı konusunda henüz net bilgiler edinemedi. Maya toplumu hakkında tartışılmaya devam eden komplo teorilerine güçlü bir kanıt daha eklenmiş oldu.

Maya Uygarlığı'ından günümüze kadar ulaşan kalıntılar kafaları karıştırmaya devam ediyor. Yaşadıkları dönemde okyanus seyahatinin mümkün olmadığının bilinmesine rağmen uygarlığın mimari eserlerine benzer yapılar antik Mezapotamya bölgesi ve Asya'da keşfedilmişti.







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >