MEB harekete geçti: Okula gidilecek gün sayısı artıyor

Arşiv
Arşiv

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin yılda 200 gün okula gidecek şekilde bir takvim oluşturulması için çalışmalara başladı.

Milyonlarca veli ve öğrencinin merakla beklediği ara tatil düzenlemesine ilişkin ayrıntılar belli oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik yapmayacak. Kasım ve nisan aylarındaki ara tatiller uygulanmaya devam edecek.

Ancak MEB eğitim ve öğretimde yapılan iş günlerini uzatmak için bir çalışma hazırlığına girdi. Yani tatiller devam edecek ancak öğrenciler daha uzun süre okula gidecek.

Yapılması beklenen düzenlemeyle 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor.

200 gün okula gidilecek

Finlandiya, Hong Kong, Almanya, Yeni Zelanda, Kanada ve Şanghay'ın okul süresi dikkate alındı. Bu ülkelerdeki eğitim iş günü sayısının 200'ün üzerinde olması dikkat çekiyor.

Eğitim ve öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması için yaz tatili süresinden kısalabileceği öğrenildi.

Türkiye'de yaz tatili süresi ara tatil uygulamasından önce 13 haftaydı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren bu süre 11 haftaya indi.

Ancak diğer ülkelerle kıyaslandığında bu süre hâlâ oldukça uzun.

2024-2025 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?

Daha önce duyurulan takvime göre 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, 9 Eylül 2024'te başlayacak. Toplam eğitim iş gününün yaz tatilinden kısılarak uzatılması planlanıyor.

Türkiye'de eğitim-öğretim iş günü birinci dönem 90, ikinci dönem de 90 olmak üzere toplam 180 gün. Eğitim iş günü resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılarak hesaplanıyor. Başka bir deyişle, öğrenciler bir eğitim-öğretim dönemi içinde toplam 180 gün okula gidiyor.

Ancak bu süre kar tatilleri, hava muhalefeti gibi nedenlerle daha da kısalıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >