Meghan Markle İngiliz Kraliyet Ailesi'ni nasıl etkiledi?

Meghan Markle'ın attığı her adım İngiliz basını tarafından eleştiriliyor.
Meghan Markle'ın attığı her adım İngiliz basını tarafından eleştiriliyor.

Oyuncu Meghan Markle, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin veliahdı Prens Harry ile evlendi.

Meghan'ın melez olması, İngiliz Kraliyeti'nde bir ilk olarak tarihe geçti.

Feminist ve oyuncu olan Markle, aynı zamanda bir kez evlendi ve boşandı. Bu Kraliçe'nin de kurallarını yıkan bir durum olarak tarihteki yerini aldı.

Kate Middleton ile anlaşamadığı ve arasının bozuk olduğu iddia edilen Düşes, Prens Harry ile ayrı bir eve çıkarak kraliyet yapısını olumsuz anlamda etkiledi.

Basınla da yıldızı bir türlü barışmayan Meghan Markle, Güney Afrika'ya yerleşmek istediğini belirtti. Eğer bu taşınma işlemi gerçekleşirse ikili unvanlarını kaybedecek.

Eski bir Hollywood yıldızı olan Meghan Markle, bir dernek toplantısı sırasında Prens Harry ile tanışarak geçtiğimiz yıl mayıs ayında gösterişli bir düğün töreniyle İngiltere'de evlendi. Kraliyete dahil olan Meghan'ın Amerikalı bir oyuncu olması tüm dünya tarafından çok konuşuldu.

İngiliz basını bu konuyla ilgili özel bir dosya açtı, çift ve bebeği hakkında bilinmeyenleri araştırdı.

Tarihte bir ilk

37 yaşında olan Meghan Markle Amerikalı bir oyuncu. Suits dizisi sayesinde büyük bir üne kavuşan Meghan'ın kariyerinin en parlak döneminde Prens Harry ile evlendi. Ayrıca Markle bir melez. Bu durumda kraliyet tarihinde bir ilk oldu.

Meghan Markle'ın Amerikalı olması da bebeğin iki taraflı bir topluluğa hitap ettiği ve Amerikan vatandaşı olabileceğini de gündeme getiriyor.

Meghan Markle geçtiğimiz aylarda ilk bebeğini dünyaya getirdi.
Meghan Markle geçtiğimiz aylarda ilk bebeğini dünyaya getirdi.

Velihat olan bebek Prens unvanına sahip değil

İlk çocuğunu kucağına alan ve bir erkek bebek dünyaya getiren Meghan Markle'ın bebeği hakkında bazı detaylar gündeme gelmeye başladı. Bu detaylara göre, Prens William'ın çocukları prens ve prenses unvanlarına sahipken Kraliçe Elizabeth'in 2012'de getirdiği yeni kurallarla nedeniyle Prens Harry'nin yeni doğan bebeğine aynı unvan tanınmadı.

Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basınla ile tanıştırdı
Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basınla ile tanıştırdı
Bu durumda Kraliçe'nin bu kararı değiştirmesi beklenmiyor.

Meghan'ın kraliyete aykırı tarzı

Doğumunu ilan etmek istemedi

  • Prenses Diana ve Kate Middelton bu kurala uygun davranmıştı. Ancak Meghan bu kuralı da devre dışı bırakmayı başardı.

  • Daha önce evde doğum yapmak istediğini belirten Meghan'ın bu isteğini de kabul eden Kensington Sarayı’ndan bir sözcü alınan kararı bir bildiri ile halka duyurmuştu.

Meghan Markle bebeğini basınla tanıştırdı

Meghan Markle ve Prens Harry çifti ilk bebeklerini kucaklarına almanın heyecanını yaşadı. Kraliyetin tahttaki 7. varisinin erkek olduğu Instagram hesabından açıklandıktan sonra halka herhangi bir görüntü verilmedi. Çift aile olarak mutlu anları beraber yaşayacaklarını ardından da basının karşısına çıkacaklarını açıkladı.

Meghan'ın basınla olan derdi bitmedi

Kraliyet yaşantısına uyum sağlayamamakla suçlanan Meghan Markle bir belgesel kanalı için verdikleri röportajda duygusal anlar yaşadı.

Röportaj sırasında sunucunun sorduğu "Zihinsel ve fiziksel sağlığın nasıl?" sorusuna, "Bunu daha önce kimse sormadı, teşekkür ederim. Nasıl olduğumu soran çok az kişi var. Özellikle bir kadın olarak bu çok zor. Yeni evlenmiş olmak ve yeni anne olmak medya ve halkın baskısıyla bunların üstesinden gelmek çok zor. Bütün kadınlar özellikle hamilelik döneminde savunmasızdırlar. Bu bir kadına yapılabilecek en kötü şey" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >