Meghan Markle ve Prens Harry İngilizlerin diline düştü: Lüks tercihleri bıktırdı

Sussex Dükü Prens Harry / Sussex Düşesi Meghan Markle.
Sussex Dükü Prens Harry / Sussex Düşesi Meghan Markle.

Eski Amerikalı oyuncu Meghan Markle ve Prens Harry lüks yaşamlarıyla dikkati çekiyor. Evlendikleri günden beri konuşulan ve eleştirilen çift yaptıkları lüks harcamalarla İngiliz halkını isyan ettirdi. Meghan ve Harry çifti taşındıkları eve 500 bin sterlin, tatil için kullandıkları özel jete ise 20 bin sterlin harcadı.

Amerikalı oyuncu Meghan Markle ve Prens Harry bir derneğin yardım toplantısında tanışarak geçtiğimiz yıl evlendi. Birkaç ay önce ilk bebeklerini kucaklarına alan Meghan ve Harry, İngilizler tarafından sık sık eleştiriye uğruyor. Yaptıkları lüks harcamaların basında yer alması İngiliz halkını isyan noktasına getirdi.

Lüks tercihleriyle gündeme geliyorlar

Meghan Markle ve Prens Harry çocukları Archie ile birlikte tatile çıktı. İbiza tatilinden döndükten sonra Fransa'nın güneyine giden çift son sekiz gün içinde üçüncü kez özel jet kullandı.

Çevre konusunda duyarlı olduklarını her fırsatta dile getiren Meghan ve Prens Harry, Düşes'in 38’inci doğum gününü Ibiza’da kutlamak için özel jet kullanmasından sadece iki gün sonra yine bir özel uçakla Nice şehrine gitti.

Prens Harry ve Meghan Markle oğulları Archie ile görüntülendi
Prens Harry ve Meghan Markle oğulları Archie ile görüntülendi

Bu durum İngilizlerin tepkisini çekti. İngiliz basınında, uçağın kira bedelinin 20 bin sterlinden fazla olduğu belirtildi.

Çiftin yeni evine yaptırdığı tadilatlar gündemde

Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni evlerine yaptıkları yüksek miktardaki harcama ile ilgili haberlerin arkası kesilmiyor. Şimdi de kraliyet çiftinin evlerine yaptırdıkları ses yalıtımı gündemde. Kensington Sarayı’ndaki dairelerinden Heathrow Havalimanı’na yakın Frogmore Kır Evi’ne taşınan çiftin ses yalıtımı için 500 bin sterlin harcadıkları iddia edildi.

Çift, lüks yaşamlarıyla İngiliz halkının dikkatini çekiyor
Çift, lüks yaşamlarıyla İngiliz halkının dikkatini çekiyor

Evi baştan sona yenilediler

19. yüzyıldan kalma evin çatısının yenilenmesi, yeni merdivenler eklenmesi, şömine kurulması ve yeni bir ahşap zemin kaplanmasını içeren işler, yerel konseye başvuru belgelerinde detaylı bir şekilde anlatıldı. İngiliz basını, seçilen özel zemin malzemesinin Meghan Markle ve bebeğinin yoga odası için olabileceğini iddia etti, ancak Buckingham Sarayı haberleri belgelerle yalanlandı.

Özel yüzer zeminin sadece ana mutfakta, planlamacılar tarafından inşaat sırasında eski döşemeleri geçici olarak korumak için kullanıldığı açıklandı.

Monarşi karşıtları isyan etti

Kraliçe'nin personelinin maaşlarını, sarayların bakımını ve seyahat de dahil olmak üzere resmi kraliyet görevlerini ödeyen Egemen Hibe Hesapları, tadilat masraflarını da üstlendi. Eşyalar ve mobilyalar Meghan Markle ve Prens Harry tarafından karşılandı.

Egemen Hibe bütçesinin halka açıklanan rakamlarına göre, monarşinin İngiliz vergi mükelleflerine olan yükü 2018-2019 yıllarında, önceki mali yıla göre yüzde 41 artarak 67 milyon sterline mal olduğu öğrenildi. İngiltere’deki monarşi karşıtları, monarşinin vergi mükelleflerine getirdiği yükü ‘skandal’ olarak nitelendirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >