Meghan Markle'ın bebeğinin isminin akıbeti belli oldu

Meghan Markle ve Prens Harry anne baba oldu.
Meghan Markle ve Prens Harry anne baba oldu.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry ilk çocuğunu kucağına aldı. Bir erkek bebek dünyaya getiren Meghan, geçtiğimiz gün basın karşısına çıktı. Çift olarak bebeği tanıtan ikili ismini de Archie Harrison Mountbatten-Windsor koydu. Ancak bu açıklamanın ardından İngiltere'de halk neden bu adın verildiğini tartışmaya başladı. Gelen bilgiler, çiftin Yeni Zelanda gezisi sırasında tanıştıkları bir çocuktan etkilendiği yönünde.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prenses Diana'nın küçük oğlu Prens Harry ilk çocuklarını kucaklarına aldı. Sosyal medyadan, ''It ıs Boy!'' yazısı ile bebeğin erkek olduğu ve 3 kilo ağırlığında dünyaya geldiği duyuruldu.

Geçen gün bası karşısına çıkarak bebeği tüm dünya ile tanıştıran çift, ismini de koydu. Ancak isim İngiltere'de tartışmalar yol açtı.

İsmin akıbeti öğrenildi

Meghan Markle ve Prens Harry, 6 Mayıs Pazartesi günü dünyaya gelen bebeklerine Archie Harrison Mountbatten-Windsor adını verdi. Archie isminin, Yeni Zelandalı bir çocuktan ilhamla seçildiği iddia edildi.

Ekim ayında Yeni Zelanda’ya eşiyle birlikte resmi ziyarette bulunan Prens Harry, Auckland’de Archie adında bir gençle tanıştı. Archie ve ailesi, ziyaret esnasında kalabalığın arasından sıyrılarak Sussex Dükü’ne Küçük Taşlar adlı bir kitap hediye etti.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

İngiltere'de popülerleşen bir isim

Prens Harry ailenin oğullarından birine adını sorup “Archie” yanıtını alınca, “Archie, sevdim bu adı” yorumunda bulundu. Bunu eşi Meghan Markle’a da söyledi. İşte bebeklerine verdikleri ismin buradan çıktığına inanılıyor. Archie, İngiltere’de git gide popülerleşen isimlerden biri.

Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini Kraliçe ile tanıştırdı.
Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini Kraliçe ile tanıştırdı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >