Meghan Markle'ın editörlük kariyeri başladı: 15 kadından oluşan bir kapak hazırladı

Sussex Düşesi Meghan Markle oyunculuktan sonra editörlük işi için kolları sıvadı.
Sussex Düşesi Meghan Markle oyunculuktan sonra editörlük işi için kolları sıvadı.

● Amerikalı oyuncu Meghan Markle editörlük için ilk adımını attı.

● Ünlü bir dergi için 7 ay çalışarak bir kapak tasarlayan Meghan, 15 öncü kadının fotoğraflarına yer verdi.

● Değişim Güçleri adını verdiği eylül ayına özel sayı hazırlayan Markle'ın bu davranışı İngiliz basınından tepki aldı.

● İngiliz basını Düşes ile ilgili, 'Kraliyet ailesine uygun olmayan düşük profilli bir duruş' ifadelerini kullandı.

Meghan Markle Vogue editörü Anna Wintour ile düzenli yazarlık konusunda anlaştı. Sussex Düşesi Markle'ın ünlü moda dergisi Vogue'da yazmak için görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi. Daily Mail'de yer alan haberde, Markle'ı ABD ve İngiltere yayınlarında düzenli olarak kendi hayır işleriyle ilgili yazı yazmak için Ama Clooney'in cesaretlendirdiği belirtildi.

İlk işini yaptı

Meghan Markle, İngiliz Vogue dergisinin Eylül 2019 sayısına konuk editör oldu. 37 yaşındaki Sussex Düşesi, kendisine ilham veren 15 kadından oluşan bir kapak hazırladı. Kapaktaki 16'ncı kare ise bir ayna yer alıyor. Markle, kapağa bakanların orada kendilerini görmelerini istediği için böyle bir tercihte bulunduğunu açıkladı.

'Değişim Güçleri' adlı özel sayıda Markle, öncü ve değişim yaratan kadınlara dergide yer verdi.

15 öncü kadın

Vogue dergisinin Meghan Markle’ın editörlüğünde çıkan özel sayısında, 15 öncü kadın arasında 81 yaşındaki oyuncu Jane Fonda ve 52 yaşındaki Mesika doğumlu Hollywood yıldızı Salma Hayek var. Markle’ın kapakta yer verdiği 15 kadın arasında ayrıca ruh sağlığı alanında kampanyalar yapan model Adwoa Aboah, iklim değişikliği karşıtı kampanyalar düzenleyen Greta Thunberg ve Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern gibi isimler yer alıyor.

Meghan Markle, ünlü bir dergi için özel sayı tasarladı
Meghan Markle, ünlü bir dergi için özel sayı tasarladı

'Yılın en önemli sayısı'

Derginin şef editörü Edward Enninful, 100 yıllık geçmişi olan Vogue dergisi için en radikal hareketlerden birini yaptıklarını belirterek Eylül 2019 sayısının yılın en önemli sayısı olduğunu belirtti. Enninful ayrıca, Markle’dan dergiye kapa pozu vermesini istediklerini ancak Düşes’in bu teklifi, kapakta yer almanın fazla 'kendini beğenmişlik' olacağını söyleyerek reddettiğini anlattı.

37 yaşındaki Meghan Markle son 7 aydır derginin kapağını hazırlamakla uğraştığını belirtti
37 yaşındaki Meghan Markle son 7 aydır derginin kapağını hazırlamakla uğraştığını belirtti

Meghan Markle basının hedefinde

Meghan Markle, Wimbledon Tenis Turnuvası’nda yakın arkadaşı Serena Williams'ın maçında protokol krizine yol açarak İngiliz basını tarafından eleştirilerin hedefi oldu. Maçı izlemeye ABD’deki Northwestern Üniversitesi’nden iki eski arkadaşıyla birlikte giden 37 yaşındaki Düşes, kıyafeti nedeniyle görevlilere zor anlar yaşattı. Markle, arkadaşlarıyla özel protokol bölümünde oturdu.

Bu durumla ilgili ünlü İngiliz gazeteci Piers Morgan, Markle’a Twitter üzerinden tepki göstererek, Wimbledon’da özel muamele mi? Bu çok saçma. Bu ikiyüzlülük ve onlar özel insanlar değil, Sussex Dükü ve Düşesi. Özel olmak istiyorsan Amerika’ya geri dön ve özel yaşa” diyerek tepki gösterdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >