Mehmet Ali Erbil yeniden hastanede

Mehmet Ali Erbil, uzun süre yoğun bakımda kaldı.
Mehmet Ali Erbil, uzun süre yoğun bakımda kaldı.

Evinin banyosunda düşüp yaralanarak yoğun bakıma kaldırılan ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil yeniden hastaneye gitti. 235 gün yoğun bakımda kalan Erbil'in 'kaçış sendromu' hastalığı sebebiyle, her ay düzenli olarak serum aldığı ortaya çıktı.

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, evinin banyosunda düşmesi sonucunda hastaneye kaldırılmış ve 16 yıldır mücadele ettiği kaçış sendromu hastalığı nüksetmişti. Aylardır yoğun bakımda tedavi gören ve birkaç ay önce sağlığına kavuşan Erbil, yeniden hastaneye gitti.

Her ay düzenli olarak hastaneye gitmesi gerekiyor

235 gün yoğun bakımda kalan Mehmet Ali Erbil'in iyileşmesine rağmen, düzenli olarak hastaneye gitmesi gerekiyor.

Erbil'in kaçış sendromu hastalığından ötürü, her ay düzenli olarak aldığı serum nedeniyle hastaneye geldiği öğrenildi. Ünlü şovmenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Gözyaşlarını tutamadı

Aylardır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren ve iyileştikten sonra değişmeye başladığını söyleyen Mehmet Ali Erbil, katıldığı bir sabah programında verdiği yaşam mücadelesini anlattı. Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Erbil, ''Kızlarla buluşmaya gidiyordum. Duş aldım. Küvetten çıkarken ayağım kaydı. Ambulans gelmiş, acile götürmüşler. Doktor, ben bunu toparlayacağım 3 günde çıkacaksınız demiş. Ancak doktorun iğne yapmasına rağmen ağrım geçmedi. Parçalı kırık olunca her şeye batmış. İlk akciğere batmış, onu kurtarmışlar. Ama bu sefer de böbreklere zarara vermiş. Beni diyalize bağlamışlar ve bir gecede 2 kez ameliyat etmişler.

Aynı kan grubu olan 70 ünite kan getirmişler sadece 5 tanesi uymuş. Doktorlar bu durumu açıklayamıyorlar. Düşme olayı kaçış sendromunu tetikledi. Yürüyememem o yüzden kaynaklanıyor. Ben ayağa kalkacağıma hiç inanmıyordum. Kardeşime ve eşime böyle bir durum olacaksa benim fişimi çekin dedim'' ifadelerini kullandı.

Kaçış sendromu nedir?

Tedavisi olmayan hastalıkların başında yer alan kaçış sendromu, ülkemizde de görülmeye başlamıştır. 1960 yılından beri kendini gösteren bu sendrom, Capillary leak syndrome ismi ile tıp biliminde yer almaktadır. Eski yıllarda nadir olarak görülen bu hastalık türü, günümüzde artış göstermiştir. Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamış durumda.

Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır. Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >