Mehmet Bozdağ'a göre Diriliş'in enleri

Ekranların sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ'a göre dirişin "en"leri bakalım nelermiş.

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcılığını ve senaryosunu üstlenen Mehmet Bozdağ'ın Cins Dergisi'ne verdiği röportajdan, onu en etkileyen sahneden, gelen en saçma eleştiriye kadar dizinin "en"lerini öğrendik.

Kaynak: Cins Dergisi

En sevdiğiniz kötü karakter?

                                    Noyan ve Tankut.
En sevdiğiniz kötü karakter? Noyan ve Tankut.
Ölümüne en çok üzüldüğünüz karakter?

                                    Süleyman Şah'ın ölümüne üzüldüm en çok. Hatta birkaç bölüm ölümünü uzatmıştık. Serdar Gökhan ağabeyimiz müthiş bir performans sergilemiş.
Ölümüne en çok üzüldüğünüz karakter? Süleyman Şah'ın ölümüne üzüldüm en çok. Hatta birkaç bölüm ölümünü uzatmıştık. Serdar Gökhan ağabeyimiz müthiş bir performans sergilemiş.
Şu sahne çok muhteşem oldu dediğiniz sahne?

                                    Benim en çok sevdiğim, hüzünlendiğim ve kıvamını tutturduğum sahne Ertuğrul ile Gündoğdu'nun sarılarak ayrılmasıydı. Allah herkese böyle bir ayrılık nasip etsin.
Şu sahne çok muhteşem oldu dediğiniz sahne? Benim en çok sevdiğim, hüzünlendiğim ve kıvamını tutturduğum sahne Ertuğrul ile Gündoğdu'nun sarılarak ayrılmasıydı. Allah herkese böyle bir ayrılık nasip etsin.
Bu sahne daha iyi çekilebilirdi dediğiniz sahne var mı?

                                    İbnül Arabi'nin cuma sahnesi çok başarılı bir fikirdi ve daha etkili bir şekilde çekebilirdik. .ok daha iyi olabilirdi.
Bu sahne daha iyi çekilebilirdi dediğiniz sahne var mı? İbnül Arabi'nin cuma sahnesi çok başarılı bir fikirdi ve daha etkili bir şekilde çekebilirdik. .ok daha iyi olabilirdi.
Çekerken en çok zorlandığınız sahne hangisidir?

                                    Bazı sahneler vardır. Aslında çok basit sahnedir ama bir terslik yaşanınca ardı arkası kesilmiyor ve öyle devam ediyor. İşler yolunda gitmeyince tekrar tekrar çekiyoruz. İlk sezonda Kurdoğlu'nun adamları Halime'nin çadırını basarken Avşin Bey'in onları gözetme sahnesi var. Hiçbir zorluğu yoktu ama üç kez çekmek zorunda kaldık.
Çekerken en çok zorlandığınız sahne hangisidir? Bazı sahneler vardır. Aslında çok basit sahnedir ama bir terslik yaşanınca ardı arkası kesilmiyor ve öyle devam ediyor. İşler yolunda gitmeyince tekrar tekrar çekiyoruz. İlk sezonda Kurdoğlu'nun adamları Halime'nin çadırını basarken Avşin Bey'in onları gözetme sahnesi var. Hiçbir zorluğu yoktu ama üç kez çekmek zorunda kaldık.
Tüm proje boyunca en çok zorlandığınız şey neydi?
Her sezon boyunca yeni oyuncu seçimleri beni çok zorluyor. Binlerce kişiyle görüşüyorsun, çok meşakkatli iş.
Tüm proje boyunca en çok zorlandığınız şey neydi? Her sezon boyunca yeni oyuncu seçimleri beni çok zorluyor. Binlerce kişiyle görüşüyorsun, çok meşakkatli iş.
En beğendiğiniz bölüm hangisi?
Diriliş Ertuğrul'un birinci bölümü efsane bir çalışma olmuştu bizim için. Onun yeri bende ayrıdır.
En beğendiğiniz bölüm hangisi? Diriliş Ertuğrul'un birinci bölümü efsane bir çalışma olmuştu bizim için. Onun yeri bende ayrıdır.
'Bu ne sama bir eleştiri' dediğiniz eleştiri var mı?
"Ertuğrul solak mı sağlak mı?" diye bir eleştiri gelmişti.
'Bu ne sama bir eleştiri' dediğiniz eleştiri var mı? "Ertuğrul solak mı sağlak mı?" diye bir eleştiri gelmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >