Mehmet Elmas: Sayın Cumhurbaşkanımız sanatı destekliyor

​Mehmet Elmas: Sayın Cumhurbaşkanımız sanatı destekliyor

Seksenler dizisinde Basri karakterini canlandıran ünlü oyuncu Mehmet Elmas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sanatın yanında olduğunu belirtti.

Bir dönem TRT'de yayınlanan Seksenler dizisinde, "46'lık Basri" karakterini canlandıran sinema ve tiyatro oyuncusu Mehmet Elmas, yaptığı açıklamada, Eskişehir'in sanata ilgisinin yoğun olduğunu vurguladı.

Elmas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanata çok önem verdiğine de değinerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız sanatı destekliyor. Buna inanıyorum, görüyorum. Fakat benim derdim alt kademelerdekilerle. Sayın Erdoğan muazzam destekliyor fakat bir ilçenin Milli Eğitim Müdürü, bana, 'ne gerek var tiyatroya' dedi mesela. Altyapının düzelmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Mehmet Elmas
Mehmet Elmas

Memleketi İzmir'in sanat sevdalısı bir kent olarak görülmesine rağmen aslında gerçeği yansıtmadığını savunan Elmas, "Türkiye'de en az tiyatro izlenen şehirlerden biri İzmir. Şehir tiyatrosu yok. Biz oyun için salon alamıyoruz mesela İzmir'de. Devlet tiyatrolarının ara ara oyunları oluyor. Onun seyircisi de sanki başka bir oyun olursa gitmemek için şartlanmışlar gibi davranırlar. Gitmiyorlar yani başka bir özel oyuna. Bugün sanat dediğimde aklıma Eskişehir geliyor. Maalesef memleketim sanatı desteklemiyor" görüşünü dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >