Mehmet Yavuz Yılmaz, son telefonu babasına etmiş

arşiv
arşiv

İstanbul Beykoz’daki evinde ölü bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın tabancayla hayatına son vermeden dakikalar önce Amerika'daki babasını arayıp 'Annemin sağlığı nasıl?' diye sorduğu öğrenildi.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’a, 2 yıl önce, halk arasında ‘sara’ diye bilinen ‘Temporal Lob Epilepsi’ teşhisi konmuştu. Tedavisi çok zor olan ve ilaçla kontrol edilen hastalık yüzünden sık sık nöbet geçiriyordu. Mehmet Yavuz Yılmaz’ın hastalığına dair İstanbul Kent Üniversitesi’nden açıklama gelmiş, yapılan açıklamada “İcra kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir “Temporal Lob Epilepsi” hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi. Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı.

Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16/Aralık/ 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. “ ifadeleri kullanılmıştı

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mehmet Yavuz Yılmaz bunalıma girmişti. Düzenli alması gereken ilaçları 1 yıldır kullanmıyordu. İşe gidemediği için şirketlerindeki tüm görevlerini 2016’da kardeşi Hasan’a bırakmıştı.

“Gözünüzü üzerinden ayırmayın”

Mesut Yılmaz, kendisiyle yakından ilgilenmek amacıyla Ataşehir’de yalnız yaşayan Mehmet Yavuz Yılmaz’ın Beykoz Konakları’ndaki kendi evlerinde kalmasını istiyordu. Mesut Yılmaz, bir sağlık sorunu bulunan eşi Berna Yılmaz’ın tedavisi için geçen hafta Amerika’ya gitmeden önce de oğlunun sağlık sorununu hatırlatarak, korumalarını “Gözünüzü Yavuz’un üzerinden ayırmayın. Sakın tek kalmasın” diye uyarmıştı.

En son babasını aradığı ortaya çıktı

Mehmet Yavuz Yılmaz önceki gece, baba evine gitti. Korumalar ve çalışanlar geç saatte evden ayrıldı. Yavuz, sabaha karşı 02.30’da (Amerika saatiyle 16.30) babasını aradı. “Annemin durumu nasıl?” diye sordu. Mesut Yılmaz “Merak etme oğlum, annen iyi. Birkaç saat sonra uçağa binip eve dönüyoruz” dedi. Yavuz Yılmaz, telefonu kapattıktan sonra babasının çalışma odasına geçti. Babasına ait olan tabanca ile 03.00’te yaşamına son verdi.

Yavuz Yılmaz bugün Marmara İlahiyat Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >