Mehmetçiğin güvenliği için 'el bombası kesesi' geliştirildi

Arşiv
Arşiv

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. Genel Müdürü Özgür Güleryüz, TEKNOFEST etkinliğinde güvenlik güçlerine muharebe sahasında avantaj sağlayacak çözümleri hakkında bilgi verdi. Güleryüz, Türk savunma sanayisi için 'el bombası kesesini' ürettiklerini açıkladı.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. Genel Müdürü Özgür Güleryüz, 'taşınabilir mühimmat sistemleri' geliştirerek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ettiklerini belirterek son olarak 'el bombası kesesi ürettiklerini açıkladı.

El bombası kullanımı kolaylaşacak

Ufak mühendislik detaylarıyla sahadaki askerler için çok ciddi fark yaratabildiklerini düşündüklerini vurgulayan Güleryüz, şunları kaydetti:

Özgür Güleryüz
Özgür Güleryüz

"El bombası kesesi adını verdiğimiz bir ürünümüz var. Buradaki en büyük sıkıntılardan bir tanesi askerlerin üzerinde taşıması sırasında el bombalarının takılı kalması. Bunun yanında pimi çekip el bombasını atabilmek için silahı yere bırakmak durumunda kalınabiliyor. Geliştirdiğimiz el bombası kesesi hem güvenli şekilde el bombasının taşınmasını hem de tek elle güvenli şekilde alınıp atılmasını sağlayacak. Böylece askerimize avantajlar sunacağız. Bu alanlarda silahlı kuvvetlerimizden geri dönüşler, gazilerimizden, çatışmalarda bulunmuş personelden geri beslemeler alarak ürünler geliştirme devam edeceğiz."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >