Mehmetçik El Bab'daki şiddetli çatışma anını anlattı: Burası mahşer gibi

El Bab'dan DEAŞ'ın temizlenmesi için başlatılan operasyon kararlılıkla sürdürülüyor.
El Bab'dan DEAŞ'ın temizlenmesi için başlatılan operasyon kararlılıkla sürdürülüyor.

Fırat Kalkanı kapsamında TSK'nın desteğiyle ilerleyişini sürdüren ÖSO birlikleri, dün gece El Bab'a yönelik operasyon başlattı. Çok şiddetli çatışmaların gerçekleştiği ve iki askerimizin şehit düştüğü ilçeden gelen bilgiler ise tüyleri diken diken ediyor.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Facebook hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada El Bab operasyonuna ilişkin bölgeden gelen son bilgileri paylaştı. Dün gece başlayan operasyonun bugün de devam ettiğini dile getiren Ağar, operasyona katılan askerlerden gelen bilgileri duyurdu.

Ağar'ın açıklaması şöyle:
"Dün gece başlayan Bab mahşeri, bugün de devam ediyor. Diyor ki Mehmetçik; "Burası mahşer gibi. Kanallardan, tünellerden çıkıyorlar. Öldür öldür bitmiyor." Çatışmalar çok sert geçiyor.

En son yapılan resmi açıklamada 1.880 kilometrekarede kontrol sağlandığı ifade edilmişti. Bugünki açıklamayla bunun 1.910 kilometre kareye çıktığı anlaşılıyor. Anlaşılan o ki; son hamleyle Bab meskun mahal alanında 30 kilometrekare ele geçirilmiş.
Artık Bab meskun mahalli, bütün sertliğiyle başlamış durumda.


Bir Mehmetçik'in tırnağını bin teröristin canına değişmeyiz, ama savaş bu! 2 şehidimize rahmet. Gazilerimize acil şifa duasıyla."

Bizaah'ta kontrol sağlandı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ilerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO güçleri terör örgütü DEAŞ'ın elinde olan El Bab ilçesine operasyon başlattı. Dün gece başlayan operasyon kapsamında ilçeye hakim olan birçok stratejik tepede kontrol sağlandı. Daha önce DEAŞ teröristlerinden temizlenen Bizaah kasabasında kontrol tamamen sağlandı.

El Bab'a doğu bölgesinden girmeye çalışan ÖSO güçleri ise kente hakim olan Hastane Bölgesini ve Akil Tepesini teröristlerden temizledi. Bölgede kontrolün sağlandığı bir diğer bölge ise Bab Gençlik Konutu. ÖSO güçleri kente ilerleyişini sürdürürken, DEAŞ unsurlarının ağır zaiyat verdiği öğrenildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >