Meksika ekranları 'Türk' yapımlarıyla süslendi

Türk dizileri Meksika'da yarışıyor.
Türk dizileri Meksika'da yarışıyor.

Türk dizileri Latin Amerika ülkelerini fethetti. Günümüzde dünya çapında bir üne sahip olan ve birçok ülkeye satılan Türk dizileri Meksika ekranlarını süslüyor. Hizmet İhracatçıları Yönetim Kurulu Üyesi ve Med Yapım patronu Mehmet Fatih Aksoy, Meksika televizyonlarda Türklerin Türklere rakip olduğunu söyledi.

Türk dizilerinin dünya çapındaki başarısı artıyor. Henüz yapım aşamasında olan diziler bile birçok ülkeye satılıyor. Diziler dünyada 400 milyon seyirci tarafından izleniyor.

Türk dizileri şimdi de Meksika ekranlarında yayınlanmaya hatta yarışmaya başladı bile.

Aynı anda iki farklı yapım yayınlanıyor

Gazeteci Selenay Yağcı yaptığı haberde, Türk dizilerinin Latin Amerika ülkelerini fethettiğini ve bir kanalda Türk dizileri yayınlanırken, aynı saatte başka kanalda Acun Medya’nın içeriklerinin yayınlandığını ve reytinglerde yarıştıklarını belirtildi.

Ayrıca Türk dizilerinin Latin Amerika ülkelerinde büyük bir ilgi gördüğünü belirten Hizmet İhracatçıları Yönetim Kurulu Üyesi ve Med Yapım patronu Mehmet Fatih Aksoy, ''Türk dizileri bir ülkeye girince yerleşiyor. Brezilya’da bile yayınlanan dizimiz var. Brezilya’da yoğun olarak yokuz ama turizmi de etkiledik. Turizmciler, Brezilya’dan turistler geldiğinde şaşırmışlardı. Bu dizilerin başarısı. Diziyi izleyen Brezilyalılar, İstanbul’u, Kapadokya’görmek istiyor'' dedi.

Türk dizileri dünya çapındaki ününü giderek artırmaya başladı. Kaliteli yapımlar ilgiyle takip ediliyor.
Türk dizileri dünya çapındaki ününü giderek artırmaya başladı. Kaliteli yapımlar ilgiyle takip ediliyor.

Dizilerin turizme katkısı büyük

Meksika’dan İstanbul’a gelen turist sayısı yılın 2017 ilk sekiz ayında önceki yıla göre yüzde 54.4 artarak 16 bin 911 olurken, Meksika’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı da aynı dönem sonunda yüzde 66.03 artarak, 34 bin 550 oldu. 2018 yılında Meksika’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı ise yüzde 87.13 büyüyerek 367 bin 37 oldu. Brezilya’dan İstanbul’a gelen turist sayısı yılın ilk sekiz ayında önceki yıla göre yüzde

32.8 artarak 41 bin 536 oldu. Brezilya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı ise yılın ilk sekiz ayında önceki yıla göre yüzde 33.55 artarak, 64 bin 767 oldu. 2018 yılında Brezilya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı ise yüzde 58.16 artarak, 78 bin 691 oldu. Toplam Güney Amerika’dan gelen turist sayısı ise ilk 8 ayda, yüzde 19.06 artarak, 192 bin 511 oldu.

The Guardian yazarı Fatima Bhutto: Türk dizileri dünyayı fethetti!

İngiliz The Guardian gazetesi, Türk dizilerinin etkisine dair bir yazı yayınlandı. Pakistanlı gazeteci Fatima Bhutto’nun kaleme aldığı 'Türk dizileri dünyayı nasıl ele geçiriyor?' başlıklı yazıda Türkiye'nin dizi ihracatında ABD'den sonra 2.sırada yer aldığı ve Türk dizilerinin Rusya, Çin, Kore ve Latin Amerika'da geniş kitlelere hitap ettiği anlatılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >