Meksika'da, 10 iskeletli 2400 yıllık mezar keşfedildi!

Meksika'da, 10 iskeletli 2400 yıllık mezar keşfedildi!
Meksika'da, 10 iskeletli 2400 yıllık mezar keşfedildi!

Meksika'da çalışmalar yürüten arkeologlar, 10 farklı insana ait iskeletlerin dairesel bir biçimde titizlikle içerisine konduğu bir mezarla karşılaştı. Mezar içindeki cesetlerin çeşitli uzuvları, birbirlerine kenetlenmiş halde karşımıza çıktı.

Mexico City'nin güneyinde bulunan Tlalpan şehrinin merkezinde gerçekleştirilen kazılar, oldukça enteresan bir keşifle sonuçlandı. 2006 yılında keşfedilen ve Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü arkeologları tarafından kazılmış olan bölge, sürekli olarak araştırmalara merkez oluyor. Bu seferki görüntüler ise oldukça şaşırtıcı olarak yorumlandı.

İskeletlerin kafataslarında çeşitli ağır darbeler bulunuyor

Yapılan kazılar sonucu ulaşılan mezarda keşfedilen 10 iskeletin bir çocuk, bir erkek, bir bebek ve iki kadından oluştuğu, diğer beş iskeletin analizlerinin ise sürdüğü öğrenildi. Bazı iskeletlerin kafataslarında ve dişlerinde kasıtlı deforme izlerinin yer aldığı ifade edildi. Kafalarda çeşitli şekillerde görünür olan darbelerin nasıl davranışlar sonucu oluştuğu ise henüz bilinmiyor. Arkeologlar, yaptıkları kazılar neticesinde her bir iskeletin birbirleriyle bir şekilde temas kurdukları kanısına vardı. 10 iskeletin her birinin farklı yaşlarda olması ve farklı kuşakları temsilen dairesel bir biçimde, sırayla dizilmeleri bir tür “yaşam” tasviri olarak da yorumlanabiliyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >