Meksika'daki esrarengiz gölün sırrı açıklığa kavuştu

Eski bir Maya yerleşim bölgesinin yakınlarında olan gölün içinde sis tabakası bulundu. Bu sis tabakasının altında başka bir göl daha olduğu keşfedildi.

İngiliz su altı fotoğrafçısı Tom St George, Cenato Angelita isimli göle dalış yaptı. İlk başlarda berrak olan su, dibe inmeye başladıkça bulanıklaşmaya başladı. Tom St George, 30 metreye ulaştığında ise yoğun bir sis tabakasıyla karşılaştı. Keşfini sürdüren fotoğrafçının durmaya niyeti yoktu. Sis tabakasının içinden geçti ve suyun daha da derinleştiğini fark etti. Sis tabakası gölün taban kısmı değildi, gölün içinde başka bir göl daha olduğunu anladı.

Peki bu sisi oluşturan etmen neydi? Gölün yakınlarında eski bir Maya yerleşim bölgesi olan 'Tulum' bulunuyordu. Burada kurban törenlerini yapan Mayalar cesetleri göle atıyorlardı. Zamanlar çürüyen cesetler bu sis tabakasını oluşturmuşlardı. Ancak gölün özellikleri bununla bitmiyor. Gölde taş yataklarının çökmesi sonucu oluşmuş onlarca mağara bulunuyor. Ayrıca sisin üstü tatlı, altı ise tuzlu su yapısına sahip.

Bu ilginç özellikler, gölü halen esrarengiz bir yer yapıyor. Dalışı yapan fotoğrafçı Tom St George bu deneyimi " Düş müydü gerçek miydi? Sanırım burada dalmak benim için sürreal bir deneyimdi" sözleriyle anlattı. Videoda dalış deneyimini ve gölün yapısının izleyebilirsiniz;







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >