Operasyonu önceden haber verdi: Melih Gökçek’ten bombalı paylaşım... 'Ankara’da milyarlık vurgun patlıyor'

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek (solda)  ABB Başkanı Mansur Yavaş (sağda)
Eski ABB Başkanı Melih Gökçek (solda) ABB Başkanı Mansur Yavaş (sağda)

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. ABB’ye yönelik yürütülen soruşturmada 13 kişi gözaltına alındı. İddialara göre, belediyenin 2021-2024 yılları arasında düzenlediği konser harcamaları kamu zararına yol açtı. Operasyondan saatler önce ise eski ABB Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı paylaşım, “Operasyonu önceden mi bildi?” sorusunu gündeme getirdi.

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, ABB’ye yönelik yürütülen soruşturmada 13 kişi gözaltına alındı.

İddialara göre, belediye tarafından 2021-2024 yılları arasında gerçekleştirilen konserler için yapılan harcamalar kamu zararına yol açtı.

Geri sayım ve bomba ifadesi

Operasyondan saatler önce, eski ABB Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. Gece yarısı gerçekleştirdiği paylaşımda, pimi çekilmiş bir bomba görseli ve 30 saniyelik geri sayım kullanan Gökçek, “Hazır mısın Ankara? Hazır mısın Türkiye? Ankara’da milyarlık vurgun patlıyor” ifadelerini paylaştı.

“Operasyonu önceden mi bildi?” tartışması

Gökçek’in bu paylaşımı, sosyal medyada ve siyaset kulislerinde “Eski başkan operasyondan haberdar mıydı?” sorusunu gündeme getirdi.

Gökçek’ten yeni açıklama

Gökçek, paylaşımla operasyona bir ilgisi olmadığını belirterek yeni bir açıklama yaptı:

  • “Ankara Büyükşehir’de konser vurgunları ile operasyon yapılmış. Yapılması son derece doğal. Bu olayın dün attığım tweetle ilgisi yok. O vurgun milyarlık vurgun. Duyduğunuzda dudaklarınız uçuklayacak. Skandalın patlamasına az kaldı.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >